prosvjeta - srednjeskolsko-obrazovanje

DEBATE U BJELOPOLJSKOJ GIMNAZIJI

Ako zavirite u učionicu filozofije bjelopoljske gimnazije, svakog utorka možete čuti različita mišljenja mladih ljudi i njihove poglede na svijet, religiju i međuljudske odnose.

Na temu ,,Tradicionalna škola je bolja od reformisane“, ,,Nauka je važnija od umjetnosti“ i  ,,Da li su muškarci bolji lideri od žena“ još jednom su raspravljali naši gimnazijalci.

UDG: TAKMIČENJEM RAZVIJAJU PREDUZETNIČKI DUH MLADIH

U organizaciji Studentskog biznis centra Univerziteta Donja Gorica (UDG) nedavno je održano takmičenje pod nazivom Business Challenge Montenegro (BCM) koje je okupilo 150 najboljih maturanata iz svih krajeva Crne Gore, a sastojalo se iz brzog rješavanja zadatog problema, izradi biznis planova i prezentovanju istih stručnom žiriju.

Obilježeno 111 godina Gimnazije „Slobodan Škerović”: NASTAVIĆETE TAMO GDJE SMO MI STALI I POPRAVITI ONO GDJE SMO MI ZAKAZALI

„Nastavićete tamo gdje smo mi stali i popraviti ono gdje smo mi zakazali” – poručeno je na svečanom obilježavanju 111 godina postojanja podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović”, simbola prosvjete, talenta i uspjeha.

Priređen je svečani program pod nazivom „Al' igra teče dalje”. Tokom događaja zvanicama i djeci su se obratili ministar prosvjete dr Damir Šehović i direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Gimnazija „30. septembar“: NAGRADA KRATKOM FILMU „ŠTA BI REKAO HIPOKRIT?”

Na regionalnom takmičenju srednjoškolaca Zapadnog Balkana ,,Mladi i društvo bez korupcije”, koje su sponzorisali Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država, zatim Američka ambasada u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, c ciljem podsticanja balkanske učeničke populacije u razvoju kampanja javne svijesti koje podržavaju netoleranciju i odbijanje korupcije, u svrhu promovisanja zajedničkih vrijednosti mladih u Sjedinjenim Američkim Državama i regiji u borbi protiv korupcije i svih njenih oblika, Zah

PODGORIČKA GIMNAZIJA SLAVI 111 GODINA POSTOJANJA

U petak, 16. februara, Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici proslaviće 111. rođendan. „Al‘ igra teče dalje” − naslov je programa koji će se održati u svečanoj sali škole, s početkom u 10 sati. Učenici će poslati poruku o neprestanim promjenama, ali i neprolaznim vrijednostima.

Kroz protekle decenije svaka generacija otvarala je sopstvena pitanja i nalazila svoje odgovore. Ovakvi jubileji uvijek su povod da se gimnazijskim holovima vrate bivši učenici, spremni da oslušnu nove ideje i novu energiju promjena − koju stvaraju nove generacije.

Centar za stručno obrazovanje: ODRŽANA OBUKA ZA UPOTREBU PROGRAMA MICROSOFT 365

Dvodnevna obuka nastavnika za upotrebu programa Microsoft 365 održana je u kabinetu informatike Srednje građevinsko-geodetske škole „Inž. Marko Radević“ u Podgorici. Predavači su bili IT stručnjaci iz Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje Marina Matijević i Josip Genić.

Istraživanje SMŠ “Ivan Goran Kovačić”: HECEGNOVSKE OSNOVCE NAJVIŠE ZANIMA GIMNAZIJA

SMŠ “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom istraživala je profesionalne planove učenika IX razreda u osnovnim školama ove opštine (“Milan Vuković”, “Dašo Pavičić”, “Orjenski bataljon” i “Ilija Kišić”) nakon završetka osnovnog obrazovanja. Cilj je bio, kako ističu, da upoznaju nihove planove i u skladu s tim, kao i sopstvenim mogućnostima ponude odgovarajuće obrazovne profile (zanimanja).

Ispitivanje je sprovedeno u decembru prošle godine. Osnovni instrument bila je anketa o izboru zanimanja, u kojoj je od 325 budućih svršenih osnovaca, učestvovalo njih 298 ili 91, 69%.

KIC "Budo Tomović": OBUKA O NASILJU I GOVORU MRŽNJE NA INTERNETU ZA NASTAVNIKE

Prethodne sedmice, 24 profesora podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“, uključujući i stručnu saradnicu i pomoćnicu direktorke, prošli su akreditovanu obuku pod nazivom „Uloga nastavnika u suzbijanju nasilja i govora mržnje na internetu“. Obuka je održana s ciljem da se podigne nivo svijesti, unaprijede kapaciteti i motiviše nastavni kadar da:

- pomogne učenicima da prepoznaju i suprotstave se govoru mržnje u virtuelnom i realnom svijetu, koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici;

PROFESOR PODGORIČKE GIMNAZIJE VLADIMIR POPOVIĆ U PROGRAMU CERN-A

Profesor fizike u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici Vladimir Popović  učestvovaće u Ljetnjoj školi  CERN 2018 u program za predavače fizike u srednjoj školi, odlučila je komisija Ministarstva nauke nakon pristiglih prijava.

Pages

Back to Top