nauka

PREDSTAVNICI CENTRA ZA GEOPOLITIKU RAZGOVARALI SA MINISTARKOM NAUKE DR SANJOM DAMJANOVIĆ

Predstavnici Centra za geopolitiku Filozofskog fakulteta Univeziteta Crne Gore dr Adnan Prekić, prof. dr Dragutin Papović i mr Ivan Tepavčević predstavili sun a sastanku sa ministarkom nauke dr Sanjom Damjanović naučni časopis „Montenegrin Journal for Social Science (MJSS), čiji su i urednici.

Elektrotehnički fakultet: MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „INFORMACIONE TEHNOLOGIJE – SADAŠNJOST I BUDUĆNOST 2018“

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore (ETFUCG) organizuje na Žabljaku krajem februara međunarodnu naučno-stručnu konferenciju „Informacione tehnologije – sadašnjost i budućnost 2018“.

Cilj Konferencije je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija kroz prezentacije originalnih autorskih radova, projektnih rješenja, aktuelnih tema i inovacija. Nastupajuća konferencija podržana je od strane IEEE udruženja i IEEE sekcije za Srbiju i Crnu Goru.

MILENA VUJANOVIĆ DOBITNICA STIPENDIJE MARIJA SKLODOVSKA KIRI ZA MLADE ISTRAŽIVAČE

Milena Vujanović iz Crne Gore nedavno je dobila prestižnu stipendiju za mlade naučnike u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija. Ona je u okviru rada na projektu, bila na obuci za kreiranje medijskih sadržaja o naučnim istraživanjima. Ovo je nova praksa naučnih centara, kojom se nauka pokušava približiti široj javnosti na kreativan i prijemčiv način.

ZA PRVI CENTAR IZVRSNOSTI U CRNOJ GORI BIO ICT 358.000 EURA

Podrška prvom Centru izvrsnosti u Crnoj Gori - BIO ICT u vrijednosti 358.000 eura biće obezbijeđena kroz Strateški programski okvir za inkluzivni i održivi industrijski razvoj.
U narednom petogodišnjem periodu u Crnoj Gori će biti realizovane aktivnosti predviđene Strateškim okvirom, a koje su, potpisivanjem ovog dokumenta između Crne Gore i Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih nacija, planirane i u sferi nauke i istraživanja.

Ministarka Damjanović na Naučnom forumu u Trstu: PODRŠKA INICIJATIVI ZA OSNIVANJE INSTITUTA

Naučni forum pod naslovom “Forum on New International Research Facilities in South East Europe”, koji organizuje Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Međunarodnim institutom iz Trsta “Abdus Salam - ICTP”, otvoren je u Trstu.

IZAŠAO NOVI BROJ NAUČNOG ČASOPISA „JOURNAL OF ANTHROPOLOGY OF SPORT AND PHYSICAL EDUCATION“

Januarsko izdanje međunarodnog naučnog časopisa „Journal of Anthropology of Sport and Physical Education (JASPE)“ donosi deset članaka autora iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Časopis izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru i pokriva sve aspekte sportske antropologije i fizičkog vaspitanja kroz pet glavnih antroloških oblasti: kulturnu, globalnu, biološku, jezičku i medicinsku. Tu publikaciju izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje  Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom.

ZA ISTRAŽIVAČE STIPENDIJE FONDACIJE „BRITISH SCHOLARSHIP TRUST“

Kategorija: nauka

Britanska fondacija „British Scholarship Trust“ za akademsku 2018/2019. godinu  dodijeliće izvjestan broj stipendija istraživačima do 30 godina starosti iz Crne Gore u trajanju od jednog do tri mjeseca. Stipendije su namijenjene za postdiplomska usavršavanja/istraživanja iz svih oblasti, a prednost će imati kandidati koji rade na doktorskim programima u Crnoj Gori, a kojima bi boravak u Velikoj Britaniji koristio u izradi doktorske teze.

NAUČNI FORUM O RJEŠENJIMA ZA MEĐUNARODNI INSTITUT ZA ODRŽIVE TEHNOLOGIJE

Ministarstvo nauke Crne Gore, u saradnji sa Međunarodnim institutom iz Trsta “Abdus Salam - ICTP”, organizuje naučni forum pod naslovom ‘Forum on New International Research Facilities in South East Europe’, koji će se održati 25. i 26. januara u Trstu. Forum je podržan od strane UNESCO-a, Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Evropskog društva fizičara i Međunarodne Fondacije za razvoj (FIT).

Pages

Back to Top