prosvjeta - inkluzivno-obrazovanje

U PLJEVALJSKOM DNEVNOM CENTRU OTVORENA IZLOŽBA RADOVA NASTALIH NA INKLUZIVNIM RADIONICAMA

U prostorijama pljevaljskog Dnevnog centra otvorena je izložba radova nastalih na inkluzivnim radionicama koje su zajedno radila djeca sa posebnim potrebama, učenici i profesori iz škola i djeca sa vaspitačima iz vrtića, te slikari iz najsjevernijeg crnogorskog grada.

„Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Dnevni centar je realizovao niz zanimljivih i edukativnih dešavanja. Jedna od tih manifetacija je i izložba koju je otvorio Mersudin Halilović, sekretar Sekretarijata za društvene dijelatnosti“, prenosi portal pvportal.me.

Resursni centar „1. jun“: RADIONICE ZA VASPITAČE

Resursni centar „1. jun“  organizovao je u okviru Centra ranog razvoja, koji je formiran uz podrsku Save the Children-a i Ministarstva prosvjete, radionicu „Preporuke za vaspitače za prilagođavanje prostora, aktivnosti, radnog materijala za smetnje spektra autizma“  kojoj je prisustvovalo 25 vaspitača JPU „Đina Vrbica". Radionicu su vodile defektolozi Dragana Joksimović i Gordana Radulović.

OSNOVNE ŠKOLE “DRAGO MILOVIĆ” I “BOŽIDAR VUKOVIĆ PODGORIČANIN” OBILJEŽILE DAN INKLUZIJE

U OŠ “Drago Milović” u Tivtu obilježen je Dan inkluzije. Tim za razvijanje demokratije organizovao je u saradnji sa Đačkim parlamentom u čitaonici školske biblioteke radionicu pod nazivom ”Prihvati različitosti” u kojoj su učestvovalli: djeca sa posebnim obrazovnim potrebama, članovi đačkog  parlamenta,  asistenti u nastavi, pedagoško-psihološka služba.

JAVNA DEBATA O KVALITETNOM PRISTUPU OBRAZOVANJU ZA MLADE SA INVALIDITETOM

U Pljevljima je održana javna debata o kvalitetnom pristupu obrazovanju i tržištu rada za mlade sa invaliditetom. Debatu je organizovalo „Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore“. Okvirne teme bile su mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje lica sa invaliditetom na teritoriji ove opštine.

U PODGORICI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ROMA

Zajedničkim programom učenika više podgoričkih osnovnih škola pod nazivom „Škola u mojim očima“, u KIC- u „Budo Tomović“ obilježen je Međunarodni dan Roma. Godišnju  proslavu romske kulture organizovali su Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Romski obrazovni fond i ovogodišnji domaćin − OŠ „21 maj“.

U OŠ „DUŠAN KORAĆ“ ODRŽANA RADIONICA O INKLUZIVNOM OBRAZOVANJU

U OŠ „Dušan Korać“ u Bijelom Polju po nalogu Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete održana je radionica “Razvijanje pozitivnih stavova o mogućnostima djece sa posebnim obrazovnim potrebama u inkluzivnom obrazovanju”. U njenom radu učestvovali su predstavnici vrtića i osnovnih škola iz ove opštine, a realizovale su je psihološkinja Nej­ra Me­kić i lo­go­ped Ja­smi­na Ša­ba­no­vić.

Back to Top