kultura

MINISTAR KULTURE POSJETIO KRALJEVSKO POZORIŠTE „ZETSKI DOM“

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je Kraljevsko pozorište „Zetski dom” na Cetinju i razgovarao sa rukovodstvom ove ustanove, direktorom Slobodanom Božovićem i umjetničkom direktoricom Lidijom Dedović.

Predstavnici „Zetskog doma” upoznali su ministra Bogdanovića sa glavnim aktivnostima i projektima pozorišta, koji su aktuelni u ovoj godini.

U TOKU ARHEOLOŠKA I KONZERVATORSKA ISTRAŽIVANJA NA LOKALITETU KOD TUZI

Stručni tim Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore sprovodi arheološka i konzervatorska istraživanja na lokalitetu Ćaf Kiš u Tuzima.

Arheološka istraživanja počela su 2017. godine i predstavljaju prvu fazu, nakon koje slijedi sprovođenje preventivnih mjera zaštite arhitektonskih ostataka, do izrade finalnog konzervatorskog projekta. Uz sprovođenje mjera zaštite nastaviće se konzervatorska istraživanja, radi utvrđivanja autentičnosti kulturnog dobra i njegove starosti.

U KIC-U „BUDO TOMOVIĆ“ REVIJA „POZORIŠTE NA FILMU III“

Revija „Pozorište na filmu III” organizuje se u okviru saradnje filmskog i dramskog programa KIC-a „Budo Tomović” od 22. do 24. februara, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Revija će početi dramom Ričarda Bruksa „Mačka na usijanom limenom krovu” (1958, gl. uloge Elizabet Tejlor i Pol Njumen) u četvrtak, 22. februara. Ovo je priča o zamršenim odnosima velike južnjačke porodice, nastala prema istoimenoj noveli pisca Tenesi Vilijamsa (Tennessee Williamsa).       

Ministar Bogdanović i ambasador Palestine Alhantouli: IZLOŽBA SAVREMENE UMJETNOSTI PALESTINE NA CETINJU

Tokom susreta ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i ambasadora Palestine u Crnoj Gori Nj.E. Rabia Alhantoulia predloženi su projekti koje dvije zemlje mogu zajedno realizovati.

Istakli su da je važno postaviti dobar okvir saradnje koji bi bio definisan potpisivanjem Sporazuma o saradnji između dva Ministarstva kulture i predložili da u narednim danima počne procedura usaglašavanja njegovog teksta.

BOGDANOVIĆ I ATANASIOU O JAČANJU KULTURNE SARADNJE CRNE GORE I GRČKE

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ambasador Repuiblike Grčke u Crnoj Gori Nj.E. Sotirios Atanasiou razgovarali su na Cetinju o prijedlozima za jačanje saradnje u oblasti kulture.

Bogdanović je istakao kako je na marginama ministarske konfencije, koja je nedavno održana u Davosu, imao odličan bilateralni sastanak sa ministarkom kulture Grčke Lidijom Koniordou koji je pokrenuo i otvorio nekoliko novih tema u odnosima dvije zemlje.

KONCERT MIHAILA BEREZNJICKOG I MARIJE POPOVIĆ

Renomirani ruski violista Mihail Bereznjicki, zaslužni umjetnik Rusije i laureat mnogih međunarodnih takmičenja, prirediće koncert u saradnji sa crnogorskom pijanistkinjom Marijom Popović, u petak, 2. februara, u Velikoj sali Kulturno-inforMativnog centra „Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

Ulaz je besplatan.

Koncert se realizuje u okviru KIC-ovog ciklusa „Kamerna muzika”, a na programu su djela Georga Fridriha Hendla, Johanesa Bramsa i Stana Golestana.

Pages

Back to Top