prosvjeta - visoko-obrazovanje

POČELO ANTROPOLOŠKO DIJAGNOSTIFIKOVANJE STUDENTA UNIVERZITETA CRNE GORE

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG) započeli su danas u fakultetskom Centru za dijagnostiku u sportu projekat antropometropološkog dijagnostifikovanja studenata koji će, uz dosadašnja mjerenja vrhunskih sportista, doprinijeti stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučnoistraživački rad i za adekvatne preventivne preporuke crnogorskoj populaciji kada je u pitanju zdravstveni status mladih ljudi.

Studiranje u Sloveniji: AKCENAT NA TERENSKIM VJEŽBAMA

Zorana Kašćelan, studentkinja magistarskih studija na fakultetu za Turizam i hotelijerstvo u Kotoru provela je četiri mjeseca u Brežicama, zahvaljujući saradnji sa Univerzitetom u Mariboru i Erasmus program. Budući da je rođena Kotoranka, dolazak u grad sa 7000 stanovnika nije predstavljao preveliku promjenu. Bila je već donekle pripremljena za sve, jer su joj kolege pričale o ovom Fakultetu i prenijele svoje pozitivne utiske.  

STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA OSVOJILI TREĆE MJESTO NA TAKMIČENJU U RIMU

Vis moot tim Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) osvojio je treće mjesto na međunarodnom takmičenju u arbitraži pod nazivom AIA-CAM Pre-moot koje je održano u Rimu. Takmičenje 15 timova je bilo priprema za Vis Moot nadmetanje u Beču i okupilo je najbolje univerzitete iz Evrope.

Tim iz Crne Gore predstavljali su Stefan Mitrović, Jelena Milikić i Petar Vučinić koji su ostvarili odlične individualne i timske rezultate.

RAZMJENA STUDENATA I PROFESORA IZ CRNE GORE I MONAKA

Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) prof. dr Danilo Nikolić i generalni direktor Univerziteta u Monaku dr Žan Filip Muler /Jean-Philippe Muller/ potpisali su sporazum o saradnji, kojim je predviđena razmjena nastavnika i studenata, kao i zajedničko organizovanje ljetnjih škola i konferencija u oblasti međunarodnog biznisa, menadžmenta u nautičkom turizmu i menadžmenta sportskih događaja.

STUDENTI IZ CETINJA NA FAKULTETU LIKOVNIH UMJETNOSTI U PORTUGALU

Umjetničko istraživački projekat “Mediteran - okruženje i tradicija” okupio je 35 studenata fakulteta likovnih umjetnosti iz Cetinja i Lisabona, koji će prirediti zajedničku izložbu i publikaciju sa istraživačkim radovima profesora-učesnika. Izložba će biti održana u julu u Lisabonu, i u novembru na Cetinju.

„Projekat smo ostvarili u saradnji sa prof. Rogeriom Taveira koji je naša različita umjetnička interesovanja ujedinio u jedan video rad”, kazala je Lidija Martinović, student slikarstva.

Pages

Back to Top