prosvjeta - osnovno-obrazovanje

MEĐU 1470 UČENIKA NAJBOLJI ROŽAJAC KEMAL KALAČ

Na Petom Šantićevom festivalu djece pjesnika u Mostaru, koji je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ,,Prosvjeta“ u sklopu obilježavanja godišnjice smrti Alekse Šantića, velikog mostarskog i bosanskohercegovačkog pjesnika, pristiglo je 1.470 radova djece-pjesnika iz zemlje i regije.

Naslov: OŠ „Njegoš“ u Kotoru: MASKENBAL ZA UČENIKE STARIJIH RAZREDA

U OŠ „Njegoš“ u Kotoru održan je tradicionalni školski maskenbal za učenike starijih razreda. Đaci su se kao i prethodnih godina predstavili grupnim, brižljivo pripremanim koreografijama.

Izabrani su najbolji. Među nagrađenima našle su se maske: „Anđeli i đavoli“, „Vesele osamdesete“, „Mickey i Minnie Mouse“.

Lj. V.

U OŠ “BRAĆA RIBAR” IZLOŽBA PANOA O MATERNJEM JEZIKU

U OŠ „Braća Ribar“ u Nikšiću članovi Literarne sekcije su, povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, izložili panoe edukativnog sadržaja.

Međunarodni dan maternjeg jezika se obeležava širom svijeta svake godine 21. februara. Osnovni cilj je da se podigne svijest o značaju maternjeg jezika i multilingvizma. Ovaj dan je uspostavio 1999. godine UNESCO na predlog Bangladeša i obeležava se redovno od 2000. godine.

O. Đ. 

OŠ “Njegoš” na Cetinju: PREDAVANJE O ZNAČAJU KNJIGE

Bibliotekarka OŠ „Njegoš“ na Cetinju Ana Borozan održala je za učenike II razreda radionice na kojima ih je kroz zanimljiv i edukativan sadržaj upoznala sa značenjem i vrijednošću knjiga i čitanja. Cilj je bio i da djeca uporedo razvijaju motoriku i podstiču se na kreativan rad.

OŠ „Mrkojevići“: DONACIJA VRIJEDNA VIŠE OD HILJADU EURA

OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama dobila je vrijedan poklon – dva  LCD televizora, laptop i štampač, ukupne vrijednosti preko 1.000 eura. Donaciju su uručile Zorica Pukić i Maja Obradović, ćerke Milice Tomović, naše nekadašnje radnice, u spomen na svoju majku.

OŠ „Anto Đedović“: AKCIJA ZA POMOĆ PORODICI MAŠANOVIĆ

OŠ „Anto Đedović“ u Šušanju pridružila se  humanitarnoj akciji i podršci porodici Mašanović iz Crmnice, čija je kuća izgorjela početkom februara.

U holu škole bile su postavljene kutije za doniranje novčane pomoći. Akcija je trajala od 6. do 20. februara. Sredstva koja su prikupljena uplaćena su na žiro račun porodice Mašanović (NLB Montenegro banka 530-2647-27). Organizovanjem ove humanitarne aktivnosti, škola je obilježila i 20. februar, Dan socijalne pravde.

OŠ “Risto Mnojlović”: PREDAVANJE O ZDRAVIM STILOVIMA ŽIVOTA

Osnovnu školu „Risto Manojlović“ u Kolašinu posjetio je predstavncik NVO Juventas i održao radionicu o zdravim stilovima života i seksualnom i reproduktivnom zdravlju. Inače, projekat „Mladi vršnjački edukatori“ realizuje ova nevladina organizacija uz podršku Ministarstva finansija. Radionici su prisustvovali nastavnici ove škole Vladislav Medenica i Danko Dašić.

Lj. V.

 

OŠ „Milan Vuković“: INTERAKTIVNA RADIONICA O PREVENCIJI PUŠENJA

U OŠ „Milan Vuković“ u Herceg Novom održana je interaktivna radionica za učenike VII razreda o prevenciji pušenja i odvikavanja od tog poroka. Pedijatar Maja Popović i medicinska sestra Ranka Jovanović iz hercegnovskog Doma zdravlja ukazale su đacima na opasnosti od bolesti svih zavisnosti, a pušenje se predstavlja jednu od najmasovnijih.

Lj. V.

 

U OŠ “BRAĆA RIBAR” U NIKŠIĆU POČELE PRIPREME ZA OSMOMARTOVSKI BAZAR

U OŠ “Braća Ribar” u Nikšiću osmomartovski bazar vide kao priliku za razmjenjivanje ideja i iskustva. Učenici II1 sa svojom učiteljicom Dankom Džaković počeli su pripreme za taj praznik.

Ovo je prilika za saradnju djece i roditelja, putem koje će roditelji pomoći svojoj djeci u pravljenju poklona povodom Dana žena.

Pages

Back to Top