prosvjeta - predskolsko-obrazovanje

DJECA IZ DJEČIJEG DOMA „MLADOST” U REDOVNIM PREDŠKOLSKIM GRUPAMA JPU „NAŠA RADOST”

Od ove školske godine djeca uzrasta od tri godine do poslaska u osnovnu školu koja borave u Dječijem domu „Mladost” u Bijeloj uključena su u redovne vršnjačke i aktivnosti ranog učenja pri JPU „Naša radost” u Herceg Novom.

Da bi u potpunosti učinili vaspitno-obrazovni ambijent jednakim i dostupnim za svu djecu i obuhvatili djecu bez roditeljskog staranja predškolskim obrazovanjem, sprovedena je obuka kadra Vrtića i Doma, kako bi se ojačali kapaciteti za rad sa pomenutom djecom, te razumjele njihove socio-emocionalne i druge razvojne potrebe.

UREĐEN PRILAZ VRTIĆU “ZVONČIĆ”

Vrtić “Zvončić” u Maslinama (JPU „Đina Vrbica“ iz Podgorice) dobio je nedavno uređen prilaz. Oko objekta urađena je drenaža terena, napravljene su nove staze, kao i parking van ograde ovog objekta.

Na taj način riješen je dugogodišnji problem koji je nastajao u kišnim danima, kada roditelji nijesu mogli da dovedu djecu do objekta zbog velikih lokvi i neadekvatnog parkinga.

Lj. V.

 

Izvor: roditelji.me

JPU „Zagorka Ivanović“: PREDUZETNIČKA RADIONICA ZA RODITELJE

Inspirisana preduzetničkim duhom, u cilju implementacije sadržaja preduzetništva u redovan vaspitno-obrazovni rad, u Novom vrtiću Predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ na Cetinju održana je radionica za roditelje, gdje su oni zajedno sa djecom i vaspitačicama pravili praznične suvenire, u susret Novogodišnjem bazaru.

Vrtić „Leptir“ Nikšić: NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI I FOTOGRAFIJE S DEDA MRAZOM

Djeca iz Vaspitne jedinice „Leptir“ nikšićke Predškolske ustanove „Dragan Kovačević“, kao i djeca medicinskih sestara i vaspitačica (ukupno njih 99), dobila su novogodišnje paketiće i fotografije s Deda Mrazom, što su im omogućili preduzetnici iz grada pod Trebjesom.

Predsjednik Savjeta roditelja JPU „Dragan Kovačević“ Novica Gardašević pojasnio je da su, pored polaznika vrtića, djeca vaspitačica i medicinskih sestara takođe dobila poklone u znak zahvalnosti „za nesebičan trud u radu s djecom“.

JPU „Radmila Nedić“ Berane: REVIJA MASKI „ŽIVOTINJSKO CARSTVO“

U beranskoj Javnoj predškolskoj ustanovi „Radmila Nedić“ polaznici starije vaspitne grupe učestvovali su u aktivnosti pod nazivom „Životinjsko carstvo“ – reviji maski koje su predstavljale domaće i divlje životinje.

Tako su mališani na zanimljiv način spojili lijepo i korisno: s jedne strane su se zabavili skriveni iza maski, a sa druge učili ono što ih u školi, za koju godinu, pobliže čeka na časovima prirode i biologije.

NIKŠIĆKI VRTIĆ LIDER U PRIMJENI STANDARDA U SVIM SEGMENTIMA RADA

Predškolska ustanova “Dragan Kovačević” u Nikšiću predstavila je u tamošnjem investicono-preduzetničkom centru “Tehnopolis” standarde koji se primjenjuju u toj ustanovi, a koji pored HACCP-a obuhvataju i Sistem menadžmenta kvalitetom, kao i Sistem menadžmenta za zaštitu životne sredine, koji je uveden ove godine.

DO 65.000 EURA ZA NOVI VRTIĆ U STAROJ VAROŠI, POVEĆANJE OBUHVATA PRIORITET

„Trenutni obuhvat djece predškolskim obrazovanjem u Crnoj Gori je na nivou od oko 53%, a radimo na povećanju i u narednom periodu, kao i na proširenju kapaciteta“, saopštila je direktorica direktorata u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić Vučinić. Kako je rekao direktor Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica” Vuk Stanišić, upravo sa ciljem povećanja prihvatnih kapaciteta, raspisan je tender za radove i na vrtiću u Staroj Varoši, a maksimalni predmjer iznosi 65.000 eura.

JPU „Đina Vrbica“: DANAS SVEČANOST POVODOM DANA OSLOBOĐENJA PODGORICE

Povodom Dana oslobođenja Podgorice, u ponedeljak, 18. 12. 2017. godine, sa početkom u 10 časova, JPU „Đina Vrbica“ organizuje prigodan program u Vaspitnoj jedinici „Mogli“ na Zabjelu.

Program koji su pripremala djeca i vaspitačice starijih vaspitnih grupa pomenutog vrtića obuhvata horska izvođenja, koreografije, ritmičke igre, skečeve i recitovanje stihova o Podgorici.

Roditelje i goste zabavljaće i naša velika zvijezda Bojan Delić, koji će sa djecom izvesti i svoju poznatu pjesmu „Podgorice, volim te“.

ŠESTE „ZIMSKE ČAROLIJE“ U ORGANIZACIJI PODGORIČKIH PRIVATNIH PREDŠKOLSKIH USTANOVA

Šesta po redu manifestacija pod nazivom „Zimska čarolija“, koju tradicionalno organizuju četiri podgoričke privatne predškolske ustanove – „Maša“, „Čarli Čaplin“, „Kućica“ i „Kockica“ – održaće se u subotu 16. decembra, u tržnom centru Mall of Montenegro, a trajaće od 10 do 20 časova.

„Ove godine, uz vesele novogodišnje štandove, očekuje se nastup djece vrtića organizatora, kao i plesnih škola 'Podgorica Podgorica', 'Just do it', 'Jet set', te nastup folklornih društava i velika puzlijada“, navode iz PPU „Maša“.

N. N.

Obrazovni centar Plužine: PREDŠKOLARCI PRIPREMILI KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM ZA DRUGARE IZ PRVOG RAZREDA

Nedavno su mališani iz vrtića u Plužinama, koji radi u okviru tamošnjeg Obrazovnog centra, u saradnji s vaspitačicama pripremili zanimljiv kulturno-umjetnički program za drugare iz prvog razreda osnovne škole. Tema je, shodno aktuelnom godišnjem dobu, bila „Jesenja svečanost“.

„Djeca su pokazala svoje umjeće u recitovanju, dramatizaciji, muzičkim igrama, horskom pjevanju, igranju kola... Počastila su se plodovima jeseni, a sve je bilo povezano sa aktivnostima koje su se u prethodnom periodu realizovale u dječijem vrtiću“, ističu iz ove ustanove.

Pages

Back to Top