prosvjeta

POČELO ANTROPOLOŠKO DIJAGNOSTIFIKOVANJE STUDENTA UNIVERZITETA CRNE GORE

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG) započeli su danas u fakultetskom Centru za dijagnostiku u sportu projekat antropometropološkog dijagnostifikovanja studenata koji će, uz dosadašnja mjerenja vrhunskih sportista, doprinijeti stvaranju reprezentativne baze podataka za budući naučnoistraživački rad i za adekvatne preventivne preporuke crnogorskoj populaciji kada je u pitanju zdravstveni status mladih ljudi.

MEĐU 1470 UČENIKA NAJBOLJI ROŽAJAC KEMAL KALAČ

Na Petom Šantićevom festivalu djece pjesnika u Mostaru, koji je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ,,Prosvjeta“ u sklopu obilježavanja godišnjice smrti Alekse Šantića, velikog mostarskog i bosanskohercegovačkog pjesnika, pristiglo je 1.470 radova djece-pjesnika iz zemlje i regije.

Naslov: OŠ „Njegoš“ u Kotoru: MASKENBAL ZA UČENIKE STARIJIH RAZREDA

U OŠ „Njegoš“ u Kotoru održan je tradicionalni školski maskenbal za učenike starijih razreda. Đaci su se kao i prethodnih godina predstavili grupnim, brižljivo pripremanim koreografijama.

Izabrani su najbolji. Među nagrađenima našle su se maske: „Anđeli i đavoli“, „Vesele osamdesete“, „Mickey i Minnie Mouse“.

Lj. V.

Studiranje u Sloveniji: AKCENAT NA TERENSKIM VJEŽBAMA

Zorana Kašćelan, studentkinja magistarskih studija na fakultetu za Turizam i hotelijerstvo u Kotoru provela je četiri mjeseca u Brežicama, zahvaljujući saradnji sa Univerzitetom u Mariboru i Erasmus program. Budući da je rođena Kotoranka, dolazak u grad sa 7000 stanovnika nije predstavljao preveliku promjenu. Bila je već donekle pripremljena za sve, jer su joj kolege pričale o ovom Fakultetu i prenijele svoje pozitivne utiske.  

Ministar prosvjete dr Damir Šehović: DO 2.000 EURA ZA NAJBOLJE UČENIKE

Ministar prosvjete dr Damir Šehović najavio je za Dnevne novine da će Pravilnik o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za unapređenje kvaliteta nastave i talente, na osnovu koga će funkcionisati novoosnovani Fond za kvalitet i talente, stupiti narednih dana na snagu. Njime su za najbolje učenike predviđene nagrade i do 2.000 eura.

U OŠ “BRAĆA RIBAR” IZLOŽBA PANOA O MATERNJEM JEZIKU

U OŠ „Braća Ribar“ u Nikšiću članovi Literarne sekcije su, povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, izložili panoe edukativnog sadržaja.

Međunarodni dan maternjeg jezika se obeležava širom svijeta svake godine 21. februara. Osnovni cilj je da se podigne svijest o značaju maternjeg jezika i multilingvizma. Ovaj dan je uspostavio 1999. godine UNESCO na predlog Bangladeša i obeležava se redovno od 2000. godine.

O. Đ. 

OŠ “Njegoš” na Cetinju: PREDAVANJE O ZNAČAJU KNJIGE

Bibliotekarka OŠ „Njegoš“ na Cetinju Ana Borozan održala je za učenike II razreda radionice na kojima ih je kroz zanimljiv i edukativan sadržaj upoznala sa značenjem i vrijednošću knjiga i čitanja. Cilj je bio i da djeca uporedo razvijaju motoriku i podstiču se na kreativan rad.

Pages

Back to Top