Prosvjetni rad

ZA ISTRAŽIVAČE STIPENDIJE FONDACIJE „BRITISH SCHOLARSHIP TRUST“

Kategorija: nauka

Britanska fondacija „British Scholarship Trust“ za akademsku 2018/2019. godinu  dodijeliće izvjestan broj stipendija istraživačima do 30 godina starosti iz Crne Gore u trajanju od jednog do tri mjeseca. Stipendije su namijenjene za postdiplomska usavršavanja/istraživanja iz svih oblasti, a prednost će imati kandidati koji rade na doktorskim programima u Crnoj Gori, a kojima bi boravak u Velikoj Britaniji koristio u izradi doktorske teze.

NAUČNI FORUM O RJEŠENJIMA ZA MEĐUNARODNI INSTITUT ZA ODRŽIVE TEHNOLOGIJE

Ministarstvo nauke Crne Gore, u saradnji sa Međunarodnim institutom iz Trsta “Abdus Salam - ICTP”, organizuje naučni forum pod naslovom ‘Forum on New International Research Facilities in South East Europe’, koji će se održati 25. i 26. januara u Trstu. Forum je podržan od strane UNESCO-a, Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Evropskog društva fizičara i Međunarodne Fondacije za razvoj (FIT).

VLADA MAĐARSKE DODIJELIĆE 30 STIPENDIJA CRNOGORSKIM STUDENTIMA

Vlada Mađarske dodijeliće 30 stipendija crnogorskim studentima, a poziv je raspisan. Stipendije će se dodijeliti na osnovu Programa saradnje za akademsku 2018/2019. godinu, koji su nedavno potpisali ministar prosvjete dr Damir Šehović i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

PROMOCIJA KNJIGE SONJE RAŽNATOVIĆ

Roman „Exit (biti drugačiji, ipak!)”, autorke Sonje Ražnatović, premijerno će biti promovisan pred podgoričkom publikom u srijedu, 24. januara, u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović”, sa početkom u 19h.

O djelu će, pored autorke, govoriti dr Sofija Kalezić Đuričković (recenzentkinja), mr Marijana Terić sa Fakulteta za crnogorski jezik, a moderatorka večeri biće Jasna Rudović. Odlomke iz romana čitaće gosti iznenađenja.

Bačko Dobro Polje: ORGANIZOVANA PRVA RADIONICA ZA DJECU „TAMO ĐE JE SRCE – TU JE DOM“

Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Durmitor“ iz Bačkog Dobrog Polja u Srbiji pokrenulo je realizaciju projekta – radionice za pod nazivom „Tamo đe je srce – tu je dom“ za djecu naših iseljenika uzrasta od šest do 14 godina, čiju inicijativu je podržao Generalni konzulat Crne Gore u Sremskim Karlovcima.

POČELO DRUGO POLUGODIŠTE

Drugo polugodište u crnogorskim školama počelo je jutros. Školskim kalendarom propisuje se početak nastavne godine, vrijeme organizovanja obrazovno-vaspitnog rada i klasifikacioni periodi u ustanovama u toku nastavne 2017/2018. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Zbog promjena na plafonima i aktivnosti na  njihovoj sanaciji, odgođena je nastava u OŠ “Savo Pejanović”, ali će, kako stoji u saopštenju, biti nadoknađena

ODRŽANA OBUKA O PREVENCIJI RANIH I UGOVORENIH BRAKOVA

U saradnji sa Nacionalnom kancelarijom za borbu protiv trgovine ljudima održana je dvodnevna obuka za nastavnike na temu “Prevencija ranih i ugovorenih brakova i ekonomske eksploatacije djece kroz obrazovni system”.

Prva edukacija organizovana je u OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” u Podgorici, za 25 nastavnikaa iz tri podgoričke osnovne škole, a druga u OŠ “Mileva Lajović Lalatović” u Nikšiću, za 25 nastavnika, iz tri nikšićke osnovne škole.

Fakultet političkih nauka: PREDAVANJE POVODOM DANA NOVINARA

Povodom obilježavanja Dana novinara Crne Gore, 23. januara na Fakultetu političkih nauka gostovaće Mehmet Koksal iz Evropske federacije novinara, kao i predstavnici Sindikata medija Crne Gore. Organizatori su saopštili da predavanje za sve zainteresovane student počinje u 12 sati u prostorijama Fakulteta.

Pages

Back to Top