„Anto Đedović“: ČLANOVI UČENIČKOG PARLAMENTA KOD PREDSJEDNIKA OPŠTINE BAR

Članovi Učeničkog parlamenta OŠ „Anto Đedović“ bili su gosti predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića. On im je tom prilikom predstavio način funkcionisanja lokalne uprave i upoznao ih sa poslovima koji se svakodnevno obavljaju u ovoj opštini.

Učenici su, pripremajući se za sastanak, realizovali radionicu „Da sam ja predsjednik opštine…“ u okviru koje su analizirali i predložili svoje ideje šta je potrebno unaprijediti u Baru i kakve su potrebe njihove generacije, što su kroz diskusiju i izložili predsjedniku Raičeviću. Oni su kao neke od najvažnijih ideja identifikovali više sportskih aktivnosti za mlade, uređenje igrališta i poligona, ali i izgradnju bazena. Iskazali su spremnost i da doprinesu volonterskim akcijama čišćenja grada i obala, te jačanju ekološke svijesti kroz dodatno ozelenjavanje.

Raičević je upoznao đake sa aktivnostima koje ova opština već sprovodi u ovim oblastima, parkovima i poligonima koji se već uređuju, ali i pozdravio njihovu spremnost da daju svoj doprinos zajednici. On je istakao da je jedan od većih izazova, koji zajednički moraju da rješavaju, i podizanje svijesti o zloupotrebi psihoaktivnih supstanci među mladima, ali i vršnjačko nasilje kojem treba posvetiti posebnu pažnju.

Na sastanku je iskazano zajedničko zadovoljstvo što i najmlađi sugrađani dijele identičnu viziju razvoja Bara kao i lokalna uprava, te spremnost da se saradnja između Opštine i Učeničkog parlamenta dodatno produbi kroz zajedničke inicijative i razmjenu mišljenja o potrebama najmađih u gradu.

Raičević se zahvalio učenicima što zrelo i mudro promišljaju o svojem gradu i istakao da će uvijek imati prijatelja i podršku u lokalnoj upravi, kako bi Bar uvijek bio mjesto igre, smijeha i radosti kao i do sada.

Prijem za koordinatore i članove Učeničkog parlamenta, kao i njihove nastavnicu Dijanu Božović i pedagogicu Vlatku Gažević-Marković realizovan je u okviru projekta „Moja zajednica, moje pravo“ koji ima za cilj upoznavanje mladih sa načinom rada lokalne uprave i jačanjem veza donosioca odluka sa učenicima i mladima u gradu.

 

Izvor: bar.me

 

Back to Top