ŠKOLA U TOLOŠIMA BIĆE SPREMNA DA PRIMI ĐAKE U SEPTEMBRU OVE GODINE

Radovi na izgradnji osnovne škole u Tološima teku predviđenom dinamikom, a prve đake biće spremna da primi već u septembru ove godine, kazala je za Portal Analitika predstavnica kompanije Bemax Jovana Vuksanović.

Podsjetimo, kamen temeljac za izgradnju škole položen je 21. maja prošle godine, na Dan nezavisnosti Crne Gore. Riječ je o projektu vrijednom više od sedam miliona eura, koji Podgorici i obrazovnom sistemu poklanjaju kompanija Bemax i porodica Ubović, u znak sjećanja Novku Ubović, jednu od najistaknutijih prosvjetnih radnica i dobitnicu najvažnijih priznanja iz oblasti prosvjete.

Vuksanović ističe da je škola je, prema važećim zakonima i pravilnicima iz oblasti školskog obrazovanja, projektovana za 1.200 djece. Predviđeno je da ima 15 matičnih učionica, pet predmetnih učionica, dvije učionice za informatiku i pet specijalizovanih sa pripadajućim kabinetima. 

„Fiskulturna sala je planirana za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica. Kapacitet tribina sale je 494 mjesta, od čega je 204 fiksnih mjesta, a 290 mjesta u sklopu teleskopskih tribina. Krov škole je opremljen solarnim kolektorima za centralnu pripremu tople vode. Za grijanje i hlađenje škole i fiskulturne sale predviđen je sistem toplotne pumpe vazduh – voda. Grijanje i hlađenje škole vršiće se kasetnim jedinicama smještenim u spuštenom plafonu, dok je grijanje i hlađenje fiskulturne sale predviđeno kanalskim sistemom. Ponuđeno rješenje nudi naselju javne sadržaje koji mu nedostaju: trg, park, otvoreni sportski tereni“, ističe Vuksanović.

Ona je dodala da će sve radove, uključujući i opremanje škole potrebnom opremom i mobilijarom, završiti do septembra, tj. do početka školske godine 2022/2023. godine. 

 

Izvor: portalanalitika.me

Back to Top