ZUNS predstavio udžbenike Osnove turizma, Ekonomika i organizacija trgovinskih preduzeća i Tehnika prodaje

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica predstavio je u Školi za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ u Podgorici udžbenike Osnove turizma za prvi razred – obrazovni program Turistički tehničar i udžbenike Tehnika prodaje za prvi i drugi razred i Ekonomika i organizacija trgovinskih preduzeća za prvi i drugi razred – obrazovni program Tehničar prodaje.

O novim udžbenicima govorili su: Zoja Bojanić-Lalović, direktorica Zavoda, urednici izdanja Dragoljub Vlahović, Nadica Vukčević i mr Aleksandar Čogurić, kao i autori udžbenika.

Udžbenik Osnove turizma napisali su Ljiljana Lukačević i dr Darko Lacmanović, a udžbenike Tehnika prodaje i Ekonomika i organizacija trgovinskih preduzeća mr Milica Vojinović i prof. dr Jasmina Stanković-Ćetković.

Udžbenici su podrška razvoju učenikovog kritičkoga mišljenja na način što pokazuju različite naučne teorije; navode izvore podataka i tumačenja; prave razliku između činjenica i tumačenja; ukazuju na posljedice stavova; donose zaključke ili procjenjuju valjanost zaključaka; iznose argumente za i protiv određenih tvrdnji; obrazlažu odgovore, stavove i postupke; samostalno postavljaju i rješavaju probleme.

Back to Top