INTERAKTIVNA APLIKACIJA „MATEMATIKA KROZ IGRU“

Na našem sajtu  nalazi se interaktivna aplikacija „Matematika kroz igru“ autora Aleksandra Dlabača, koja je namijenjena učenicima trećeg razreda osnovne škole. Ona predstavlja elektronski dodatak štampanom udžbeniku i u potpunosti prati nastavni program iz matematike za treći razred.

Na ovaj način želimo da pomognemo djeci da lako i uspješno savladaju gradivo iz matematike. Aplikacija omogućava učenicima da na zanimljiv način, koji oni doživljavaju kroz igru, rješavaju matematičke zadatke. Osim što im pomaže u savladavanju gradiva iz matematike, djeca se navikavaju da koriste savremene tehnologije i uče pomoću njih.

Zadaci su interaktivni, praćeni ilustracijama, intersantnom grafikom, prijatnom muzičkom podlogom što dodatno privlači učenike da rješavaju zadatke. Oni imaju mogućnost da samostalno provjere tačnost urađenog zadatka, što doprinosi samostalnom učenju. Neki zadaci označeni su zvjezdicom i namijenjeni su darovitim đacima. 

Aplikacija se može koristiti na svim računarima i „pametnim“ mobilnim uređajima (telefonima, tabletima) sa pristupom internetu, a nalazi na sajtu https://www.zuns.me

Back to Top