ZAVOD ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA PODGORICA U SKOPLJU – peti dan

Poštovani posjetioci naše web stranice i našeg facebook profila, poštovane kolege,

Na početku naših izvještaja iz Skoplja sa 29. međunarodnog sajma knjiga naglasili smo da on traje od 4. do 10. aprila 2017. godine.

Trudili smo se da vas svakodnevno izvještavamo o svojim aktivnostima.

Na našu radost, današnje javljanje biće krunisano lijepom viješću – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica je dobio prvu nagradu za najbolje ilustrovano izdanje.

Organizatori sajma odlučili su da se izdavači mogu takmičiti u pet kategorija. Naš tim je napravio pravi odabir kako kategorija u kojima smo se željeli takmičiti, tako i naslova s kojima smo se takmičili.

Naše izdanje „Doći ću iz šume čak”, autorke Jelene Martinović Bogojević, koje je ilustrovala Ivana Vujošević , dobilo je prvu nagradu u kategoriji Najbolje ilustrovana knjiga ili slikovnica između dva sajama.

Ovo je prvo priznanje koje je neko naše izdanje osvojilo na međunarodnim sajmovima gdje smo se pojavljivali kao izlagači i zaista smo presrećni što smo naš timski rad krunisali pravilnom selekcijom.

Podsjećanja radi ovo naše izdanje predstavljeno je na 10. međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici, a urednica izdanja je savjetnica za izdavaštvo u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica Nađa Durković.

„Doći ću iz šume čak”, autorke Jelene Martinović Bogojević, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica je realizovao u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja, a knjiga je sufinansirana na konkursu Ministarsva kulture Crne Gore za 2014. godinu.

Back to Top