Završen literarni konkurs Zavoda za udžbenike: LUREATI JELENA VUKIĆ I RADOMAN ČEČOVIĆ

Laureati upravo završenog konkursa Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva za vanudžbeničku literaturu su Jelena Vukić i Radoman Čečović.

Naime, Zavod za udžbenike je u junu raspisao konkurs za odabir najboljih djela vanudžbeničke literature. Konkursom su bile predviđene dvije kategorije: knjiga poezije, proze ili drame za odrasle, odnosno knjiga poezije, proze ili drame za djecu i omladinu. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Aleksandra Hajduković, direktorica Zavoda i predsjednica žirija, glavni urednik u Zavodu Radule Novović, pjesnikinja i književna kritičarka Jovanka Vukanović, prof. dr Svetlana Kalezić-Radonjić, profesorica Svetlana Jovetić-Koprivica i književnik Nikola Nikolić.

Jelena Vukić rođena je u Beogradu 1979. godine. Autorka je romana za djecu „Milan, Vesna i jedna kuća tesna“ koju je 2022. objavio beogradski „Službeni glasnik“. Dobitnica je nagrade „Dobrica Erić“ za najbolju pjesmu za djecu.

Radoman Čečović je rođen u Pavinom Polju 1979. godine. Autor je zbirki poezije „Krivotvorene pjesme“ i „Implozija“, kao i knjige kratke proze „Priče o malim i velikim čudima“, u koautorstvu s Kemalom Musićem. Koautor je i dvije čitanke, a radi u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ kao profesor crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti.

N. N.

Back to Top