ZAVOD ZA UDŽBENIKE I NASTAVNA SREDSTVA PODGORICA U SKOPLJU – treći dan

Trećeg dana boravka u Skoplju štand Zavoda  posjetili su  Njegova Ekselencija ambasador Crne Gore u Republici Makedoniji Predrag Mitrović sa saradnicama.

Tom prilikom na našem štandu gostovali su i predstavnici NTO Crne Gore iz Ulcinja, koji se nalaze u Skoplju na Sajmu turizma;  predsjednik Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji, gospodin Boris - Boro Popivoda i Naser Hot iz Agencije za promociju i podršku turizmu u Republici Makedoniji.

U ranim popodnevnim satima predstavnici Zavoda posjetili su Ambasadu Crne Gore u Republici Makedoniji, gdje su se upoznali sa aktivnostima odjeljenja za ekonomska pitanja i turizam naše Ambasade. Tom prilikom su članovi delegacije Zavoda upoznali prisutne sa radom u našoj instituciji i planovima za period koji je pred nama.

Ambasador Crne Gore je izrazio zadovoljstvo načinom prezentacije i izgledom štanda Zavoda za udžbenike i najavio moguće zajedničke aktivnosti na realizaciji projekata kojima bi se omogućilo da nasljednici građana Republike Makedonije koji vode porijeklo iz Crne Gore što bolje upoznaju domovinu svojih predaka.

Na kraju prilično interesantnog dana, predstavnici Zavoda za udžbenike bili su u posjeti centrali Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji i tom prilikom svojim sunarodnicima, kao znak male pažnje, poklonili nekoliko svojih izdanja – Crna Gora i velike sile, Kalendar istorije Crne Gore i Decenija nezavisnosti. Takođe, uručili smo i nekoliko postera sa himnom i simbolima Crne Gore, na čemu su nam članovi Zajednice posebno iskazali zahvalnost.

Back to Top