Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica na Sajmu knjiga u Nikšiću: BOGAT IZDAVAČKI OPUS

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica (ZUNS) učestvuje na II Jesenjem sajmu knjiga „Anderva book“ u Nikšiću, koji se, u organizaciji Narodne biblioteke „Njegoš“, održava od 23. do 27. septembra u Nikšićkom pozorištu.

Na Sajmu je predstavljena izdavačka produkcija ZUNS-a, a za posjetioce je pripremljen bogat opus oko 113 naslova. To je standardna izdavačka djelatnost u okviru koje se nalazi pedagoška biblioteka, biblioteka izdanja na inkluziju, književna djela i dodatna literatura. Takođe tu su zastupljene i neke biblioteke u okviru kojih su objavljivani razni eminentni pisci i njihov stvaralački opus.

Takođe na štandu je jedan dio posvećen djeci, gdje su izložene bajke i druga prigodna literatura.

Ove godine ZUNS se na Sajmu predstavio sa niz novih izdanja pisaca, kao što su Adam Zagajevski, Lešek Kolakovski, Nedžad Ibrahimović, te prošlogodišnjim  izdanjima, a tu su i crnogorski klasici Božo Koprivica, Dimitrije Popović, Milenko Perović i dr.

Tu je i istorijska literatura gdje dominira čuveni istoričar Živko Andrijašević, kao i mnogi drugi eminentni stvaraoci.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva se sajamskoj publici predstavio sa bogatom pedagoškom litetaturom, koja je posvećena predškolskoj i školskoj nastavi.

O. Đ.  

  

Back to Top