Vlada Crne Gore: NA MASTER STUDIJE UCG UPISAĆE SE BLIZU DVIJE HILJADE STUDENATA

Vlada Crne Gore je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu master studija na studijske programe Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz državnog budžeta i dala saglasnost na konkurs za upis.

Kako se navodi u saopštenju sa sjednice Vlade, odlukom je predviđen upis na master studije ukupno 1.920 studenata. Prilikom predlaganja broja studenata Senat Univerziteta Crne Gore i organizacione jedinice su se rukovodili brojem studenata na završnoj godini osnovnih studija, standardima kvaliteta nastave, brojem nastavnog osoblja, materijalnom osnovom za realizacijom pojedinačnog studijskog programa, prostornim kapacitetima, kao i advekatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja. Predlog je analiziran i sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori u skladu sa dokumentom Analiza ponude, tražnje i zapošljavanja na tržištu rada u Crnoj Gori Zavoda za zapošljavanje.

Donijeta je i odluka o broju studenata za upis u prvu godinu master studija na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore, kojom se određuje 30 studenata za upis u prvu godinu master studija. Takođe, Vlada je dala saglasnost na konkurs za upis.

Na zahtjev Upravnog odbora UCG Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore. Izmjenom odluke se odobrava Fakultetu političkih nauka dodatni upis po pet kandidata na studijskim programima Socijalna politika i socijalni rad i Medijske studije i novinarstvo.

O. Đ.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Back to Top