Uspješan nastup na Prvom internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva imao je izuzetno uspješan nastup na Prvom internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici. Potvrda toga jeste i nagrada „Božidar Vuković Podgoričanin“ koju je zavrijedio najbolje opremljenim štandom.
Učešće ZUNS-a na sajmu obilježile su i dvije promocije, koje su izazvale veliko interesovanje. Prva je bila posvećena novom izdanju iz biblioteke „Savremenik“ – knjizi odabranih priča Zuvdije Hodžića pod nazivom „Neko zove“. Na promociji su, osim autora, govorili i glavni urednik Zavoda i urednik „Savremenika“ Radule Novović, književnik i saradnik u nastavi na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju Ethem Mandić i publicista Vlatko Simunović.

Na drugoj promociji predstavljena je nova knjiga prof. dr Radovana Radonjića „Razvoj i dometi crnogorske retorike“, na kojoj su govorili Radule Novović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Nela Savković-Vukčević, predsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti Sreten Perović, kao i sâm autor.

Oba ova izdanja mogu se naći u Zavodovim knjižarama u Baru, Bijelom Polju, Podgorici, Kotoru i Pljevljima.

Back to Top