U biblioteci Genius objavljena četvrta knjiga Igora Rudana

U biblioteci Genius objavljena je četvrta knjiga Igora Rudana „Očekujući vatre“ – Razmišljanja o izazovima u 21. vijeku. Nakon njegova tri naslova „Prava boja neba“, „Zao zrak“, „U zemlji klanova“, Igor Rudan, naučnik svjetskog renomea, zaokružuje ovom knjigom svoju  Tetralogiju o 21. vijeku.

Radi se o autoru koji je uspio da integriše važna znanja iz različitih nauka, medicine, ekologije, sociologije, psihologije itd. u veoma stimulativne tekstove koji će svakog čitaoca potaknuti na razmišljanja o sebi i svojoj ulozi u svijetu, o ličnoj odgovornosti koju ima prema sebi i svojim potomcima na planeti koju naseljeva više od 7 milijardi ljudi. I te kako nas se tiču pitanja o dugoročnoj održivosti na Zemlji, zagađenju životne sredine, može li se novcem kupiti zdravlje, čiji rad najviše vrijedi u 21. vijeku, o stalnom preispitivanju postojećih školskih sistema i približavanju nauke djeci i mladima, o zanimanjima budućnosti u digitalizovanom svijetu, o filozofskim temama – vremenu i dosadi s naučnog aspekta i mnoge druge zanimljive teme.   

Igor Rudan nesebično dijeli, širokom čitalačkom kružooku, raznovrsna opažanja, razmišljanja, dileme, izazove koje razvija,  od svoje prve do četvrte knjige, s velikom strašću prema čovjeku, prirodi, a pri tom obuhvatajući sve važne aspekte ljudskog djelovanja od starih Grka sve do danas. 

Back to Top