PROMOCIJA KNJIGE „RIMSKI GRAD DOKLEJA“

U sklopu festivala Dani nauke i inovacija, u petak 30. 09, s početkom u 18 časova, u Galeriji „Risto Stijović“ u Podgorici održaće se promocija knjige „Rimski grad Dokleja“

Knjigu, namijenjenu učenicima školskog uzrasta – starijim osnovcima i srednjoškolcima, priredili su saradnici Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore i Istituto di scienze del patrimonio culturale CNR u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica i Glavnim gradom.

Ova knjiga je prvo izdanje Biblioteke Eppur Patrimonium, nove edicije Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva koja ima za cilj da zainteresuje učenike za kulturno nasljeđe Crne Gore, ukaže im na njegov značaj i pomogne da razviju osjećaj za proučavanje kulturne baštine i brigu o njoj.

Na promociji će govoriti ambasadorka Republike Italije Nj. E. Andreina Marsella, ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Šćepanović, v. d. direktorica Zavoda za udžbenike Aleksandra Hajduković, dr Lucia Alberti iz rimskog instituta Istituto di scienze del patrimonio culturale CNR i dr Tatjana Koprivica iz Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore.

N. N.

Back to Top