POVODOM MEĐUNARODNOG DANA DJEČJE KNJIGE KNJIŽEVNO VEČE „ZOVEM SE... ZOVU ME. HOĆU KNJIGU!“

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica organizuje sjutra, u 18 sati, u knjižari u Ulici Novaka Miloševa 36 književno veče „Zovem se... Zovu me. Hoću knjigu!“.

Zavod se na taj način pridružuje brojnim institucijama koje kroz razne manifestacije obilježavaju ovaj dan. U programu će učestvovati Nenad Vujadinović, autor knjige „Zovem se Vil“,  Nataša Nelević, autorka knjige „Zovu me Čupa“, Vesna Vešović, učiteljica u Osnovnoj  školi „Milorad Musa Burzan“ u Podgorici,  Vuk Đurović, učenik IV razreda osnovne škole,  Maja Radunović, novinarka RTCG, kao i učenici Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Želja organizatora je da na ovaj način pošalje djeci poruku da je čitanje mnogo zdravo.

Drugi april je dan kada je 1805. godine u Danskoj rođen Hans Kristijan Andersen, slavni dječji pisac. Međunarodni dan dječje knjige obilježava se njemu u čast i pisanoj riječi za djecu od 1967. godine. Toga dana širom svijeta šalje se jedinstvena poruka: „Važno je da čitamo djeci. Važno je da djeca čitaju. Važno je da se djeci razvije ljubav prema knjizi.“

Lj. V.

Back to Top