Škola „Vasa Pavić“: NASTAVNICA MARIJA VUJANOVIĆ OSVOJILA DIPLOMU NA TAKMIČENJU U VALJEVU

Na 19. Međunarodnom festivalu flautista „Tahir Kulenović” održanom u Valjevu nastavnica klavira i korepetitor u Muzičkoj školi „Vasa Pavić” u Podgorici Marija Vujanović proglašena je za najboljeg klavirskog saradnika.

Ona je kao korepetitor nastupila sa tri učenice „Vase Pavića“: Teom Musić, Marijom Tofčević i Larom Šćekić iz klase nastavnice Jasminke Terzić, te sa tri učenice kotorske Muzičke škole „Vida Matijan” iz klase nastavnice Tamare Knežević Kovač. U konkurenciji je bilo četrdeset korepetitora, a stručni žiri jednoglasno je donio odluku.

„Marija Vujanović je rođena u Nikšiću​, gdje je stekla niže muzičko obrazovanje u klasi nastavnika Mire Jovović i Dragane Lučić. Srednju muzičku školu 'Vasa Pavić', odsjek klavir, završila je u Podgorici u klasi nastavnika Dragana Jankovića, a uporedo je ostvarila saradnju sa prof. Vladimirom Bočkarjovom. Studije klavira je pohađala na Muzičkoj akademiji na Cetinju i diplomirala je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova sa najvišom ocjenom. Magistarske studije, smjer korepeticija, završila je na istoj akademiji, u klasi prof. Alekseja Molčanova. Od 2005.godine angažovana je u muzičkoj školi 'Vasa Pavić'. Nastupala je u zemlji i inostranstvu kao solista, korepetitor i kamerni muzičar. Od 2011.godine uspješno nastupa sa sopranom Zoranom Latković“, navode iz Muzičke škole.

N. N.

Back to Top