Šehović: REKONSTRUIŠU SE DVA PODRUČNA ODJELJENJA ŠKOLE U MURINI VRIJEDNOSTI 55.000 EURA

Ministar prosvjete dr Damir Šehović obišao je radove na rekonstrukciji dva područna odjeljenja OŠ „Petar Dedović“ u Murini − Velika i Gornja Ržanica, koje je Ministarstvo prosvjete započelo, a čiji se završetak, kako je kazao, očekuje sredinom maja.

Prema njegovim riječima, u toku je prva faza rekonstrukcije pomenutih objekata. 

„Radovi na objektu područnog odjeljenja Velika vrijedni su 30.000 eura, a riječ je o zamjeni fasadne bravarije, izradi termoizolacione fasade, horizontalnih i vertikalnih oluka, trotoara oko objekta škole, postavljanju keramike u prilaznom dijelu objekta i ulazu u ukolu, kao i instalacijama vodovoda i kanalizacije“, rekao je ministar, i dodao da će se u drugoj fazi raditi na uređenju preostalog dijela enterijera, prije svega, podova, unutrašnje stolarije, te na rekonstrukciji toaleta. 

„Radovi na objektu područnog odjeljenja u Gornjoj Ržanici vrijedni su 25.000 eura, a trenutno se vrši zamjena vrata na učionicama, zbornici i školskom objektu, te postavljanje horizontalnih i vertikalnih oluka duž objekta. Takođe, radi se na zamjeni vodovodnih i kanalizacionih cijevi, izradi termoizolacione fasade,  rekonstrukciji dijela enterijera i rekonstrukciji toaleta. U drugoj fazi biće zamjenjena fasadna bravarija i izrađeni trotoari oko škole“, naglasio je Šehović. 

On je istakao da je ovo samo još jedno od značajnih ulaganja ove vlade u infrastrukturu obrazovnih ustanova na sjeveru zemlje. 

„Vrijednost nedavno završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u opštini Plav u posljednje tri godine iznosi oko dva miliona eura. Neki od njih su: sportski tereni u Plavu vrijedni oko 250.000 eura,      a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori, pri čemu treba pomenuti i terene u Gusinju vrijedne oko 300.000 eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje. Otvorena je i nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230.000 eura“, rekao  je ministar i podsjetio da je u planu  izgradnja vrtića u Plavu, vrijednosti preko milion eura, kao i rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ vrijednosti oko 120.000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini

„Na ovaj način stvaramo bolje uslove za boravak i obrazovanje naših učenika, te će od naredne školske godine djecu ovih područnih odjeljenja dočekati 

Back to Top