Šehović – Unal: PODRŠKA OBRAZOVANJU I DALJE PRIORITET TIKE

Podrška obnovi infrastrukture i projektima razmjene nastavnika i učenika biće prioritet u daljoj saradnji TIKE i Ministarstva prosvjete, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i novog koordinatora Agencije Muhameda Unala.

Ministar je podsjetio na projekte koji su realizovani u 2018. godini poput opremanja namještajem vaspitne jedinice JPU „Đina Vrbica” u Staroj Varoši, rekonstrukcija škole „29. novembar” u Dinoši i sale Gimnazije u Tuzima, te opremanja računarskom opremom i pametnim tablama  Gimnazije u Rožajama. On je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo participiralo u ovim projektima, istakavši da su oni od velikog značaja za obrazovni sistem.

Koordinator Unal je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja, kako one koji se tiču obnove infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, tako i one koji se tiču dodatne edukacije, razmjene iskustava, nastavnika i učenika. On je pohvalio postignuća u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i istakao da bi bilo značajno da se na tu oblast stavi akcenat kada je dalja saradnja u pitanju.

Ministar Šehović je istakao da dio crnogorskih škola već sarađuje sa turskim školama, te da će Ministarstvo ohrabrivati takav pristup i dodatno pojačati aktivnosti kroz projekte sa agencijom TIKA.

Sagovornici su se saglasili da je obrazovanje jedna od oblasti u kojoj se zajedničkim aktivnostima može doprinijeti njegovanju dobrih odnosa između dva naroda, stoji u saopštenju Ministarstva prosvjete.

 

Back to Top