ŠEHOVIĆ – ALEKSIĆ: MINISTARSTVO NIJE DOBILO NI JEDNU PRITUŽBU U VEZI S IZDAVANJEM SVJEDOČANSTAVA

Propisi koji obezbjeđuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma u dijelu izdavanja svjedočanstava u školama su jasni, a Ministarstvo do sada nije formalno dobilo niti jednu pritužbu tim povodom, zbog čega nije ni bilo u prilici da reaguje na bilo kakvu eventualnu nepravilnost, ukoliko ih je bilo.

Ministarstvo je, nezavisno od toga, već uputilo dodatni dopis svim osnovnim i srednjim obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji Crne Gore, u kome podsjećamo na obaveze koje proizilaze iz Pravilnika o sadržini javnih isprava u školama, a koje podrazumijevaju da se svjedočanstva izdaju na onom pismu za koje se roditelj tj. učenik opredijeli.

To je saopšteno na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa predstavnicima Demokratskog fronta − Budimirom Aleksićem i Milunom Zogovićem, te profesoricom i predsjednicom Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva Gordanom Krcunović.

Tokom susreta je ukazano na mogućnost da se svako ko eventualno bude imao problem u vezi sa izdavanjem svjedočanstva na ćiriličnom pismu, može zvanično obratiti Ministarstvu, u cilju obezbjeđenja dosljedne primjene propisa, stoji u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Back to Top