INSTITUT ZA LJEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA UKAZAO NA ZNAČAJ ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA

Povodom obilježavanja 15 godina postojanja, Institut za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMED) nastavlja sa akcijama koje odražavaju posvećenost društveno odgovornom djelovanju, saopšteno je iz te ustanove.

Nakon uspješne akcije „I drvo je lijek“, tokom koje je CInMED podržao izgradnju dječijeg parka u podgoričkom Bloku 6, u saradnji sa „Zelenilom“ Podgorica, novom akcijom je prepoznat još jedan preduslov za zdrav život. Tako je CInMED ovog puta usmjerio donaciju ka promociji fizičke aktivnosti i rekreacije djece, u saradnji sa Sekretarijatom za sport – Glavni grad Podgorica, u sklopu osmog „Školskog sportskog raspusta“.

U okviru ove inicijative, u Bemax parku, u Tološkoj šumi, održana je akcija „I igra je lijek“, koja je okupila veliki broj djece i njihovih roditelja. Cilj ove akcije bio je da se kroz igru i fizičku aktivnost podigne svijest o značaju zdravog načina života kod najmlađih. Animatori su organizovali raznovrsne aktivnosti koje su omogućile djeci da se zabave, steknu nove vještine i uče o važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje, a uz to su darivani poklonima.

„Ovim akcijama želimo da pokažemo da se lijek za zdraviji život može pronaći u malim, svakodnevnim radostima i iskustvima. Kroz akciju 'I drvo je lijek' istakli smo da zdravlje ne može biti potpuno bez harmonije sa prirodom. Sada, kroz akciju 'I igra je lijek', želimo da naglasimo koliko su fizička aktivnost, radost i igra važni za zdravlje i razvoj djece“, izjavila je direktorica CInMED-a doc. dr Snežana Mugoša.

Akciji su prisustvovali predstavnici CInMED-a, Sekretarijata za sport – Glavni grad Podgorica, Zelenila Podgorica, kao i mnogobrojni građani.

O. Đ.

Back to Top