KONSTITUISAN NOVI SAZIV STUDENTSKOG PARLAMENTA UNIVERZITETA CRNE GORE

Na sjednici Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) konstituisan je novi saziv ovog krovnog studentskog predstavničkog tijela i izabrano novo rukovodstvo za naredni dvogodišnji period.

Za predsjednika SPUCG izabran je student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Jakov Vukčević, a za studenta povjerenika UCG izabrana je studentkinja Ekonomskog fakulteta Zerina Kardović.

Za generalnog sekretara SPUCG izabran je student Fakulteta političkih nauka Vedran Vujisić, a za studentskog ombudsmana UCG studentkinja Pravnog fakulteta Ivana Popović.

Studentske interese u Senatu UCG, pored Vukčevića, zastupaće i Kardović, Tripko Janjić, Ognjen Kovačević, Andrija Ćalasan, Hamza Hot i Miloš Čolaković.
Predstavnici studenata u Upravnom odboru UCG biće Vedran Vujisić, Ivana Popović i Aleksandar Banjević.

Glas studenata u Etičkom odboru UCG biće student Filozofskog fakulteta Petar Obadović, a student Elektrotehničkog fakulteta Aleksa Pavlićević delegiran je za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta UCG.
Novoizabrani predsjednik predstavio je okvirni plan rada i zajedno sa rukovodstvom definisao ciljeve koji će biti u fokusu novog saziva SPUCG.

Nekompatibilnost sistema visokog obrazovanja i modela studija sa tržištem rada u Crnoj Gori, nepostojanje studentskog servisa te, i pored poboljšanja, nizak studentski standard i neadekvatna infrastruktura - prepoznati su kao ključni problemi studentske populacije.

Novi saziv SPUCG će insistirati na prioritetnom rješavanju pitanja koja se tiču studentskog standarda, unapređenju postojećih i izgradnji novih infrastrukturnih kapaciteta Univerziteta, ali i kapaciteta za smještaj i ishranu studenata, donošenju novog Zakona o visokom obrazovanju sa promjenom modela studija, formiranju studentskog servisa kao sistema posredovanja prilikom zapošljavanja studenata u toku studija, te evaluaciji postignutih rezultata i reformi programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Novoizabrano rukovodstvo će se u narednom periodu obratiti studentskoj i široj javnosti kako bi detaljnije predstavili ciljeve i program rada novog saziva krovne studentske organizacije UCG.

O. Đ.

Back to Top