Održana Državna smotra recitatora: NAJBOLJI EMILIJA KOČOVIĆ, ANDRIJANA RADOVIĆ I JASMIN ZULOVIĆ

Na IX Državnoj smotri recitatora koja je održana u Beranama učestvovalo je 57 učenika iz 21. crnogorske opštine. Oni su se nadmetali u tri kategorije.

Prvo mjesto u kategoriji mlađi uzrast osvojila je Emilija Kočović iz Bijelog Polja. Druga je Lena Ljumović iz Danilovgrada, a treći Lazar Mićović iz Berana.

U kategoriji srednji uzrast (VI‒IX razred) prvo mjesto pripalo je Andrijani Radović iz Tivta. Drugo dijele Jana Radanović iz Pljevalja i Anastasija Kovačević iz Bijelog Polja, dok je treća Jana Popović sa Cetinja.

U kategoriji srednjih škola prvi je Jasmin Zulović iz Andrijevice. Drugi je Dušan Bulatović iz Nikšića. Treće mjesto osvojila je Hristina Krgović iz Bara.

Učenike je ocjenjivao žiri u kojem su bili pjesnkinja Vesna Kljajić, glumica Milica Šćepanović i glumica Dragana Baletić.

Organizator smotre je Centar za kulturu Berane pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija u Vladi Crne Gore i Opštine Berane.

Pored diploma koje su dobili svi učesnici takmičenja, organizator je obezbijedio novčane nagrade i vrijedne knjige koje su uručile Tamara Kenjić, direktorka Centra za kulturu i Vesna Kljajić.

U revijalnom dijelu programa nastupili su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, učenici OŠ „Donja Ržanica“ koji su izveli predstavu „Bašta sljezove boje“ sa kojom su pobijedili na nedavno održanoj Smotri dramskog stvaralaštva „Pozorišne čarolije“, kao i polaznici JPU „Radmila Nedić“.

Urednica i moderatorka programa bila je Gorica Ćulafić.

Lj. V.

 

Izvor: radioberane.me

 

Back to Top