OŠ „Olga Golović“: EDUKACIJA O PONAŠANJU U VANREDNIM SITUACIJAMA

U OŠ „Olga Golović“ u Nikšiću učenicima je objašnjeno i demonstrirano kako da se ponašaju u slučaju vanredne situacije i najbezbjedniji način napuste prostoriju tj. objekat.

Djeca su prvo odgledala video materijal/prezentaciju o ponašanju u tim situacijama kako bi prvo stekli teorijska znanja, a nakon toga ih praktično primijenili. U vježbu je bilo uključeno šest odjeljenja III razreda.

U cilju informisanja o radu i značaju spasilačkih službi, za đake je na Trgu Slobode upriličena edukativna kampanja na temu „Zaštita od požara“, namijenjena osnovcima. Tom prilikom učenici VI-3 upoznali su se sa aktivnostima spasilaca, opremom i vozilima koji se koriste u akcijama spasavanja. Kampanja je uspješno realizovana u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja  Nikšić.

Učenicima su takođe podijeljeni flajeri na temu „Prevencija katastrofa u Crnoj Gori, šumski požari i bezbjednosna uputstva“.

U navedenim aktivnostima učestvovale su razredne starješine (Suzana Sarić, Milijana Krivokapić, Ljljana Božović, Milena Andrijašević, Sanja Miljanić i Radomirka Zečević), Tim za vanredne situacije (Olivera Vujović, Bojana Zvicer, Saša Agramović i Radoje Stanić, te predstavnici Direktorata za zaštitu i spasavanje Nikšić (Nada Srdanović i Branka Pejović).

Lj. V.

 

 

 

Back to Top