OŠ „Anto Đedović“: USPJESI NA TAKMIČENJIMA I KONKURSIMA

Kontinuirani rad s talentovanim učenicima u OŠ „Anto Đedović“ u Baru rezultirao je velikim brojem nagrada tokom prethodnog mjeseca.  

Na Opštinskom  takmičenju u recitovanju u kategoriji stariji uzrast prvo mjesto pripalo je Luki Gvozdenoviću

Na međunarodnom literarnom konkursu „Heroji našeg doba 5“ drugo mjesto zauzeo je učenik Emir Ćamili, a treći je bio Alsen Agović. Mentorka nagrađenim učenicima je profesorica Ljiljana Milović.

Na IX literarnom konkursu „Priroda je moj svet“ koji je posvećen Desanki Maksimović, Majda Grbović dobila je treću nagradu. Njena mentorka je profesorica Danijela Boljević. Na istom konkursu za svoj rad je pohvaljen Aleksej Pakov (mentorka Ljiljana Milović).

Anji Ražnatović pripala je treća nagrada na literarnom konkursu  internet časopisa za podsticanje dječjeg stvaralaštva „Tabla“. Njena mentorka je Svetlana Knežević.  

Nagrade  nijesu izostale ni na Državnom takmičenju u atletici. Sara Mujovi državni je prvak u skoku udalj (V/VIrazred). Nađa Kurpejović je državni prvak u skoku udalj (VIII/IX razred), a Dejla Šukurica državni prvak na 300 metara. Drugo mjesto pripalo je Maši  Vukčević( kugla) i za štafetu  u sastavu Nađa Kurpejović, Nevena Stanković, Jelizaveta Gavrilova i Sofija Vasilkov. Mentor nagrađenim sportistima je profesor  Vladan Mihailović

Dva tima robotičara ove škole su na petom nacionalnom takmičenju u okviru Svjetske robotičke olimpijade, u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore ostvarili izuzetne rezultate. U elementarnoj katetegoriji tim „Viridis“ (Mihail Nikolajev, Mila Lalević i Alexander Okulov) zauzeo je prvo mjesto, a tim „Gaus“ (Nikola Markoč i Lazar Đurković) treće mjesto u početničkoj kategoriji. Mentorka pobjedničkih timova je profesorica Vesna Čabarkapa.

I u finalu drugog ciklusa Montenegro Makers robotičke lige, ekipa ove škole pod mentorstvom Vesne Čabarkape, osvojila je prvo mjesto u mlađim kategorijama. Na opštinskom  takmičenju   iz prve pomoći   uz mentorstvo nastavnice Dragane Vukčević, ekipa koju su činili Manja Knežević, Božana Raičević, Jovana Petrović, Ksenija Đurić, Arsenij Argirov i Iličković Petra bila je prva u kategoriji podmladak.

Učenici ove obrazovno-vaspitne Ilija Sapkov, Uroš Mijović i Draško Martinović izabrani su za članove Mreže zlatnih savjetnika Ombudsmana. Oni su boravili na kampu „Znam svoja prava“ u Sutomoru gdje su, između ostalog, upoznati sa pravilima rada Mreže i predočena im je njiihova uloga u daljem radu Odjeljenja za zaštitu prava djeteta.

Lj. V.

 

Back to Top