OŠ „Anto Đedović“: TIM ROBOTIČARA PRVI U FINALU MONTENEGRO MAKERS LIGE

Učenici OŠ „Anto Đedović“ bili su uspješni u finalu drugog ciklusa Montenegro Makers robotičke lige, koje je održano u Baru.

Tim robotičara u kojem su bili Emilija Jovović, Nikola Markoč, Mila Lalević i Alexander Okulov osvojio je prvo mjesto u kategoriji mlađi osnovci. Njihova mentorka je profesorica razredne nastave Vesna Čabarkapa.

Na ovom nadmetanju su učestvovala su 344 učenika iz 35 osnovnih škola iz svih krajeva Crne Gore, u pratnji 70 mentora. Oni su su se takmičili u dvije kategorije – mlađi i stariji osnovci.  

Pobjednički tim osvojio je su maksimalan broj bodova i izuzetno vrijeme u misiji robota.  Svi članovi su dobili na poklon po laptop.

Učenica petog razreda Emilija Jovović kazala je da ju je učiteljica zainteresovala za robotiku i da na početku nije mnogo razumjela, ali je brzo sve postalo veoma zanimljivo.

„Bili smo pravi tim. Takmičenje je bilo zanimljivo. Dopada mi se robotika, tj.  pravljenje kodova i programiranje“, rekla je ona.

Učiteljica Vesna Čarbakapa je istakla važnost timskog rada.

„Ovo nam je prvo učešće na ovom nadmetanju, ali iskustvo u dosadašnjim WRO takmičenjima je bilo od izuzetnog značaja i za ovaj uspjeh“, navela je ona, i zahvalila  upravi škole, roditeljima takmičara i svima koji su podržali realizaciju projekta i ovog nadmetanja.

Lj. V.

 

 

 

 

 

Back to Top