IZLOŽBA TADIJE JANIČIĆA NA CETINJU

Izložba radova Tadije Janičića pod nazivom ,,Progoneee me tvoje oči“, koju partnerski realizuju Narodni muzej Crne Gore i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banjaluke, biće otvorena u petak, 31. maja u 20 sati, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti ,,Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju. Na izložbi će biti prikazani objekti, slike, crteži, reljefi i skulpture koje je umjetnik radio posljednjih nekoliko godina.

„Tadija je slikar koji ne pripada nijednom umjetničkom lobiju iliti zatvorenom kružoku, nema ni želju ni volju za socijalizacijom i druženjem sa etabliranim umjetničkim miljeom, ne juri galeriste, ne šlihta se kustosima i muzejima, ne pokazuje ama baš nikakvo interesovanje za fensi događaje na kojima treba biti viđen da bi uspio na beogradskoj sceni - centru svih ustoličenja. Pa ipak, Tadijin rad svi vole i traže“, istakla je istoričarka umjetnosti i kustoškinja izložbe Ljiljana Karadžić.

Janičić je rođen u Nikšiću 1980. godine. Završio je osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do sada je održao preko trideset samostalnih izložbi. Takođe, učestvovao je na grupnim izložbama.

Izvor: Pobjeda

Back to Top