USPJEH TIVATSKIH SREDNJOŠKOLACA NA GASTRO FESTIVALU U NIŠU

Učenici SMŠ „Mladost“ Tivat ostvarili su zapažen uspjeh na Međunarodnom  takmičenju Gastro-turistički festival u Nišu. Školu su predstavljali učenici prvog razreda obrazovnog programa Kuvar, saopštili su iz škole.

Tivatski učenici su osvojili tri priznanja – po jednu zlatnu i bronzanu medalju, kao i bronzani pehar.

Takmičenje je održano u osam takmičarskih disciplina. U kategoriji pripreme riblje čorbe, učenik Aleksandar Balabušić osvojio je zlatnu medalju.

Učenica Nikolina Đerasimović, u kategoriji pripreme deserta, dobila je bronzanu medalju, a u generalnom plasmanu pripreme kotlića učenik Aleksandar Balabusić osvojio je bronzani pehar.

Mentor učenicima je nastavnica Lidija Marinić.

Ovogodišnji Gastro-turistički festival privukao je kulinare iz 13 zemalja, a u takmičarskom dijelu učestvovalo je 16 stručnih škola i fakulteta. Bilo je preko 400 takmičara, saopštili su organizatori.

Neki od takmičarskih zadatakaa bila je priprema jela od ribe i mesa, paste, pice i restoranski dezert za profesionalce, a za ostale učesnike kuvanje riblje čorbe u kotliću na otvorenoj vatri, takmičenja za jela na roštilju i za nacionalnu kuhinju.

Učešće tivatskih učenika na takmičenju podržali su „Food style“ ˗  restoran All posto guisto Tivat, Turisticka organizacija Tivat, Parking servis Tivat i DOO Komunalno Tivat, kao i direktor JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškocama u razvoju – Tivat, Srđan Krunić.

Izvor: Radio Tivat

Back to Top