POTPISANI UGOVORI O DIGITALIZACIJI BIOSKOPSKIH SALA U ČETIRI CRNOGORSKE OPŠTINE

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović i direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović potpisale su juče u Podgorici ugovore o sufinansiranju projekta digitalizacije bioskopskih sala u četiri crnogorske opštine. Ugovore su potpisali i zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević, potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović, potpredsjednica Opštine Danilovgrad Marija Radonjić-Ćupić i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Tuzi Marina Camaj-Ujakaj.

Ministarka Vujović poručila je da ova inicijativa predstavlja ključni korak za modernizaciji kulturnog sektora, jer pruža brojne prednosti kako za umjetnike i filmske autore, tako i za publiku.

„Predstavlja nam veliko zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem ugovora o sufinansiranju projekta predviđena digitalizacija još četiri bioskopske sale i to: KIC-a 'Budo Tomović' u Podgorici, Centra za kulturu 'Malesija' u Tuzima, Ljetnje scene Doma za kulturu u Baru i Centra za kulturu Danilovgrad, za šta je ukupno opredijeljeno 484 hiljade eura“, kazala je Vujović.

Direktorica Božović kazala je da je riječ o važnom projektu, koji podrazumijeva rješavanje pitanja neophodne infrastrukture.

„Infrastrukture kojom će sale centara za kulturu u Podgorici, Tuzima, Danilovgradu i prva ljetnja scena u Crnoj Gori u okviru barskog centra za kulturu dobiti savremeno opremljene prostore za realizaciju prikazivačke djelatnosti. Time se, u prvom redu, nastoji direktno uticati na razvoj kinematografije u Crnoj Gori, posebno u opštinama koje do sad nijesu imale adekvatne uslove za razvoj filmske publike“, kazala je ona.

Direktorica Filmskog centra najavila je da je u naredne dvije godine planirano pokretanje digitalizacije u svim salama crnogorskih opština, koje zadvoljavaju tehničke kapacitete.

N. N.

Back to Top