USPOSTAVLJENA NAUČNA I TEHNIČKA SARADNJA MATEMATIČKIH FAKULTETA IZ PODGORICE I BEOGRADA

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je memorandum o saradnji između tamošnjeg Matematičkog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta Crne Gore (UCG). Memorandum su potpisali prof. dr Vladimir Božović, rektor UCG i prof. dr Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu, kao i dekani prof. dr Zoran Rakić, Matematičkog fakulteta i prof. dr Miljan Bigović, PMF-a.

Oni su naglasili da će potpisivanje memoranduma omogućiti još snažniju međusobnu saradnju između ta dva fakulteta, promociju nastavnih i naučnoistraživačkih aktivnosti, kao i međunarodnu prepoznatljivost. Glavni cilj potpisivanja memoranduma je uspostavljanje naučne, stručne i tehničke saradnje između ta dva fakulteta u područjima od zajedničkog interesa, kao i definisanje okvira, načela i modaliteta uzajamne saradnje kako bi se postigla efikasnija i potpunija realizacija.

Potpisivanju memoranduma su prisustvovali i koordinatori Matematičkog fakulteta za međunarodnu saradnju prof. dr Zorica Stanimirović i prof. dr Dragana Ilić, kao i prodekani za nastavu oba fakulteta: prof. dr Miloš Arsenović i doc. dr Nikola Konatar. Na sastanku delegacija dva fakulteta bilo je riječi i o zajedničkim istraživačkim aktivnostima, organizovanju zajedničkih konferencija i razmjeni nastavnog osoblja i studenata.

O. Đ.

Back to Top