ALEKSANDAR RADULOVIĆ GOST TRIBINE „PODGORIČKE PRIČE“

Novembarske „Podgoričke priče“ predstavljaju glumca Aleksandra Radulovića.

„Radi se o izuzetno talentovanom i ostvarenom glumcu mlađe generacije, koji svojim nesvakidašnjim glumačkim izrazom i pojavom plijeni kako na pozorišnim daskama, televizijskim ekranima, tako i na filmskom platnu. No, iz njegove 'podgoričke priče' saznaćemo da nije lako doći do izvanrednih umjetničkih dostignuća, ali ni do egzistencijalnih“, kažu iz KIC-a „Budo Tomović“.

Svoje iskustvo o umjetničkim i životnim procesima podijeliće sa novinarom Vanjom Kovačevićem, moderatorom tribine „Podgoričke priče“, koja će biti održana u utorak, 28. novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 20 sati.

Aleksandar Radulović je rođen 1986. godine u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 2013. u klasi profesora Branislava Mićunovića, a iste godine završio i pripravnički u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju. Dobitnik je godišnje nagrade Crnogorskog narodnog pozorišta za visoka umjetnička dostignuća 2015, ali i nagrade „Dragoljub Milosavljević – Gula“ za najboljeg glumca na pozorišnom festivalu u Petrovcu na Mlavi 2014.

Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a zanimljive uloge ostvario je i u mnogim filmovima i serijama.

N. N.

Back to Top