UGOVORENA SARADNJA MAŠINSKOG FAKULTETA SA MOSTARSKIM FAKULTETOM STROJARSTVA, RAČUNARSTVA I ELEKTROTEHNIKE

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG)  prof. dr Radoje Vujadinović i dekanica Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru prof. dr Davorka Šaravanja potpisali su Sporazum o naučno-poslovnoj saradnji u cilju unapređenja zajedničkog djelovanja u naučnoistraživačkoj i nastavnoj oblasti.

Prilikom susreta, postignut je i dogovor o saradnji dva fakulteta u istraživanju na izradi jedne doktorske disertacije i zajedničkom nastupu u aplikacijama za međunarodne projekte. Dogovoreno je da u skorije vrijeme delegacija iz Mostara na čelu sa dekanicom posjeti Mašinski fakultet u Podgorici, kada će se nastaviti dalji razgovori o produbljivanju saradnje.

Na sastanku su predstavljeni načini funkcionisanja i organizacija oba fakulteta, a razmijenili su i mišljenja o aktuelnoj problematici specifičnoj za funkcionisanje tih ustanova. Domaćini su goste iz Podgorice upoznali sa prostornim resursima Strojarskog fakulteta u Mostaru, kapacitetima Laboratorije, principima organizovanja naučnoistraživačkog rada i najvažnijim rezultatima ovoga Fakulteta na naučnoistraživačkom i nastavnom planu.

Pored dekana Vujadinovića delegaciju Mašinskog fakulteta UCG sačinjavali su i prof. dr Radoslav Tomović, prof. dr Milanko Damjanović i mr Aleksandar Tomović.

Delegaciju iz Podgorice su na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru primili su i prof. dr Davorka Šaravanja, prodekanka, prof. dr Nebojša Rašović, prof. dr Remzo Dedić i prof. dr Milenko Obad.

O. Đ.

 

Back to Top