SVEČANOM DODJELOM DIPLOMA OBILJEŽEN DAN UNIVERZITETA DONJA GORICA

Dan Univerziteta Donja Gorica (UCG) obilježen je tradicionalno svečanom dodjelom diploma i brojnim događajima, među kojima je omaž Blezu Paskalu, info dani sa kompanijama i dr. Tradicionalno, posvećeni dobrim djelima i društvenoj odgovornosti, Forum studenata organizovao je dobrovoljno davanje krvi.

Na početku ceremonije studentima se obratio rektor prof. dr Veselin Vukotić izražavajući nadu da im je dosadašnji život na UDG probudio hrabrost i smjelost da vjeruju u sebe, da poštuju svoju slobodu i dostojanstvo. On je uvjeren da će studenti dati doprinos ostvarivanju misije UDG da postanu globalni igrači i odgovorni građani svijeta.

Ključne rektorove poruke su bile usmjerene na budućnost a ne na prošlost, različitost, kao i internacionalizaciju i veličinu mreže kako univerziteta, tako i lične. U tom smislu poruka studentima je bila da traže i da se bore za svoj put, put čovjeka.

Ove godine na 24 studijska programa UDG diplomiralo je, magistriralo i doktoriralo oko 500 akademaca. Od njih je značajan broj nastavio studije na prestižnim evropskim, američkim i azijskim univerzitetima. Na svečanosti su uručene i posebne nagrade najboljim studentima.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu učestvovali su ženski vokalni sastav „Alata“, folklorni ansambl „Crna Gora“ i pjesnikinja, pravnica i voditeljka Jelena Božović

Takođe je dodjeljena nagrada koja nosi ime Svetozara Stiva Pejovića, jednog od najistaknutijih ekonomista XX vijeka i osnivača Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis UDG. Dobitnik ovogodišnje nagrade kao i novčanog dijela od 1.000 eura na temu „Budućnost demokratije u bezduhovnom društvu“ u konkurenciji od 34 globalna eseja je Viktor Avhust sa AUK univerziteta u Ukrajini.

O. Đ.

Izvor UDG

 

Back to Top