POTPISAN DONATORSKI UGOVOR IZMEĐU AMBASADE JAPANA, VRTIĆA U MOJKOVCU I OPŠTE BOLNICE U BARU

U Vili Gorica potpisan je donatorski ugovor između Ambasade Japana, Predškolske ustanove „Jevrosima Jevra Rabrenović“ iz Mojkovca i opšte bolnice „Blažo Orlandić“ iz Bara. Naime, Vlada Japana obezbijedila je 51.431 euro za renoviranje krova zgrade vrtića, kao 62.500 eura Opštoj Bolnici u Baru za nabavku bipolarnog resektskopa za poboljšanje uroloških usluga, saopšteno je iz  resora prosvjete, nauke i inovacija.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović zahvalila je Ambasadi Japana na ovoj značajnoj donaciji koja, kako je rekla,  daje snažan impuls unapređenju uslova za boravak mališana na sjeveru, kao i kreiranju povoljnijeg ambijenta za zaposlene.

Ona je navela da vjeruje da će se, ne samo ovom, već i svim budućim donacijama, značajno unaprijediti kvalitet vaspitno-obrazovnog procesa u Crnoj Gori.

Na vrijednoj donaciji zahvalio je i ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, ističući kako je i ovaj gest „još jedna potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, koje u kontinuitetu prati konstruktivan dijalog na visokom nivou“.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Imamura Akira podsjetio je da je od 1998. godine, Ambasada Japana podržala brojne projekte u Crnoj Gori putem programa POPOS.

„S dosadašnih 53 uspješno sprovedena projekta u ključnim sektorima poput obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine i socijalne zaštite, ostajemo predani podršci i razvoju u Crnoj Gori. Posebno smo zadovoljni konstantnim brojem crnogorskih kandidata koji apliciraju za stipendije Vlade Japana“, kazao je on, i podsjetio da je novi premijer Crne Gore Milojko Spajić biodobitnik stipendije tokom studija u Japanu u periodu od 2007. do 2012. godine.

Prisutnima su se obratili i direktorka predškolske ustanove „Jevrosima Jevra Rabrenović“ Vukica Bulatović, direktor Opšte bolnice u Baru dr Igor Karišik, predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić i potpredsjednica opštine Bar Tanja Spičanović.

Lj. V.

 

FOTO: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Back to Top