PROF. DR MIODRAG RADUNOVIĆ NASTAVLJA MANDAT DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA

Članovi Upravnog odbora Univeziteta Crne Gore (UOUCG) su, nakon pribavljanja pravnih mišljenja više stručnih lica i tijela i konstruktivne diskusije, jednoglasnosno odlučili da prof. dr Miodrag Radunović nastavi mandat u svojstvu dekana Medicinskog fakulteta.

UO takođe je reizabrao dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Đurđicu Perović, za mandatni period od 2024. do 2027. godine.

Na sjednici kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, odluka o reizboru prof. dr Perović za dekana donijeta je jednoglasno na predlog Vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i uz pozitivno mišljenje rektora prof. dr Vladimira Božovića.

Takođe, UOUCG je pokrenuo i proceduru za izbor organa rukovođenja Fakulteta političkih nauka, dok će konkurs biti objavljen u Biltenu Univerziteta i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji Crne Gore. Prijave na konkurs će se podnositi u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa.  

Na istoj sjednici donijeta je odluka o visine naknade za doktorske studije u visini 750 eura po semestru za studijsku 2023/2024. godinu, te je donijeta i odluka kojom su saradnici u nastavi/istraživanju na UCG oslobođeni plaćanja naknade za studiranje.

Na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja UCG.

O. Đ.

 

 

Back to Top