Univerzitet Crne Gore: OTVOREN FESTIVAL FRANKOFONIH STUDENATA CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE

Studenti 57 univerziteta iz 18 zemalja okupili su se na Univerzitetu Crne Gore (UCG), u okviru jubilarnog 10. Festivala frankofonih studenata Centralne i Istočne Evrope. Festival je otvoren u Rektoratu UCG, u Podgorici, a trajaće do 8. septembra.

Univerzitet je organizovao ovaj događaj u saradnji sa Frankofonom univerzitetskom agencijom (AUF), jednom od najznačajnijih svjetskih univerzitetskih mreža koja ima preko 1.000 članica.

Na otvaranju su govorili prorektorica za internacionalizaciju UCG prof. dr Sanja Peković, regionalni direktor AUF-a za Centralnu i Istočnu Evropu Mohamed Ketata, ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Šćepanović i predstavnik ambasade Francuske u Crnoj Gori i direktor Francuskog Instituta Johan Uhres

Organizacijom ovog značajnog studentskog događaja, UCG potvrđuje svoje strateško opredjeljenje ka internacionalizaciji i jačanju međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti, kao Univerzitet koji pruža svesrdnu podršku studentskim inicijativama okrenutim osnaživanju interkulturalnog dijaloga, kreativnosti i umjetničkih kompetencija mladih ljudi.

Kao jedan od najvećih i najznačajnijih studenskih skupova u Evropi, Festival je i prilika da studenti državnog Univerziteta daju svoj doprinos promociji multikulturalnosti i međunarodne univerzitetske saradnje.

Studenti će tokom ove sedmice boraviti na UCG i kroz brojne seminare i radionice razvijati akademske, umjetničke i interkulturalne vještine.

O. Đ.

 

Back to Top