FRANCUSKI AMBASADOR U OPROŠTAJNOJ POSJETI MINISTARSTVU PROSVJETE

Ministar prosvjete mr Miomir Vojinović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske NJ.E. Kristijana Timonijea i tom prilikom su

izrazili nadu da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Ambasade Francuske u Podgorici.

Timonije je naglasio da saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo,  prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja i izrazio želju da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama. Francuska ambasada će nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog, kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Vojinović je zahvalio na izuzetnoj saradnji i naglasio da je Timonijevo prisustvo  u Crnoj Gori bilo od velikog značaja kako u diplomatskom smislu, tako i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja.

Dosadašnju saradnju Ministarstva prosvjete i Ambasade Republike Francuske, ministar Vojinović  je nazvao primjerom kako treba sarađivati na obostranu korist i zadovoljstvo i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti u tom pravcu, u  spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

O. Đ.

Back to Top