Konkurs za drugi upisni rok Univerziteta Crne Gore: MJESTA IMA ZA 1.008 BRUCOŠA

Univerzitet Crne Gore raspisao je Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2023/2024. godinu, u drugom roku. Mjesta  ima za 1.008 brucoša.

Prijave se ponose danas do 16 časova. U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose se prijavljuju neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se sjutra. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se 19. i 20. jula prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se 21. i 22. jula, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Raspisan je i konkurs za samofinansirajući program Ekonomskog fakulteta Academic program in Business and Economics, za koji ima ukupno 45 mjesta.

 

Izvor: ucg.ac.me

 

Back to Top