OŠ „Anto Đedović“: SAVJETOVANJE O PODRŠCI DJECI SA DRUGOG GOVORNOG PODRUČJA

Predstavnici UNHCR-a,  UNICEF-a  i Ministarstva prosvjete organizovali su u  OŠ „Anto Đedović“ u Baru savjetovanje o podršci djeci sa drugog govornog područja.

Bila je to prilika za razmjenu iskustava sa institucijama koje se bave ovom temom. Osim organizatora, skupu su prisustvovali predstavnici Crvenog krsta, Građanske alijanse, direktori barskih škola u kojima djeca iz Ukrajine pohađaju nastavu. Savjetovanju su prisustvovali  i predstavnici  roditelja iz Ukrajine koji su iznijeli probleme sa kojima se suočavaju i za koje traže rješenje. Cilj sastanka bio je razmjena informacija i načina savladavanja prepreka među svim akterima uključenim u rad sa izbjeglicama iz Ukrajine.

Rrazgovarano je o važnim temama, kao što su zakonski okviri u pristupu obrazovanju, administrativne procedure, usklađivanje predmetnih programa prilikom upisa u škole u Crnoj Gori, akteri podrške za djecu u inkluzivnom obrazovanju… 

Nakon sumiranja rezultata sa terena, izvedeni su zaključci i postignut dogovor o unaprjeđenju rada, daljem djelovanju i strategijama  podrške, navodi se u saopštenju iz ove obrazovne ustanove.

 

Izvor: barinfo.me

Back to Top