KONCERT „UMJETNIČKA MUZIKA SVIMA“ NA DVORSKOM TRGU NA CETINJU

Ministarstvo kulture i medija, u saradnji sa Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje, povodom obilježavanja 21. juna, Svjetskog dana muzike, organizovalo je mini koncert „Umjetnička muzika svima“.

Nastupali su učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ (Matej Jovićević, Anita Vujović, Tara Milić, Vanja Marković, Smiljka Vujović, Iskra Rakčević, Mijat Milić, Itana Vukmirović, Darija Dapčević, Georgij Perekhod) i studenti Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore (Anja Petričić, Nađa Begović, Nikolina Dobrašinović, Bogdan Stojanović).

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović kazala je da najduži dan u godini treba da bude ispunjen najljepšim melodijama.

„Muzika ima moć da nas poveže i inspiriše na najdublji način. Kroz ovaj događaj želimo da svima pružimo priliku da se prepuste čarima umjetničke muzike i da osjete snagu koju ona nosi“, kazala je Vlaović.

Ona je naglasila da će Ministarstvo kulture i medija nastaviti da podržava ovakve događaje, kroz koje žele da podignu svijest o muzičkoj kulturi i očuvaju bogato kulturno nasljeđe za buduće generacije.

„Muzika ima moć da nas spoji i premosti barijere. Kroz ovakve događaje želimo da stvorimo zajedničko iskustvo i da uživamo u ljepoti umjetničke muzike i njenom blagotvornom uticaju na naše živote“, zaključila je Vlaović.

Izvor: RTCG

Back to Top