Univerzitet Crne Gore: SENAT PREDLOŽIO UPIS OKO TRI HILJADE STUDENATA

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) je tajnim glasanjem usvojio prijedloge vijeća Mašinskog i Filozofskog fakulteta da se prof. dr Ranislavu Bulatoviću Bogoljubu Šijakoviću dodijeli zvanje profesor emeritus. Zvanje počasnog profesora dodijeljeno je istaknutom naučniku istraživaču Brukhejven Nacionalne laboratorije i profesoru na Univerzitetu Jejl u Americi dr Ivanu Božoviću.

Utvrđen je i prijedlog o broju studenata za upis u I godinu osnovnih studija UCG za studijsku 2023/24. koji predviđa ukupno 3.174 mjesta i prijedlog o broju studenata za upis u I godinu dvogodišnjih master studija za studijsku 2023/2024. godinu koji predviđa 1.760 mjesta.

Kako kažu na UCG, oba prijedloga su opravdana i sa aspekta zapošljivosti i potražnje na tržištu rada u Crnoj Gori u skladu sa dokumentom Analiza ponude, tražnje i zapošljavanja na tržištu rada u Crnoj Gori Zavoda za zapošljavanje, koji su prilikom utvrđivanja prijedloga organizacione jedinice imale u vidu, prostornim i kadrovskim kapacitetima organizacionih jedinica, kao i iskazanim interesovanjem kandidata za upis. Sastavni dio ovih odluka čini i Mišljenje sa obrazloženjem Centra za unapređenje kvaliteta UCG.

Prijedlozi o broju studenata za upis biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru Univerziteta koji će donijeti odluku o prijedlogu broja studenata za upis na osnovne i master studije, a o čemu će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore.

O. Đ.

Back to Top