Predavanja profesora Nikole Miškovića i Roija Dijamanta: PODVODNA ROBOTIKA I AKUSTIČNE KOMUNIKACIJE

Na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) Univerziteta Crne Gore (UCG) je u toku realizacija projekta MONUSEN (MONtenegrin Centre for Underwater SENsor Networks), koji finansira Evropska unija (EU) u okviru programa Horizont Evropa. Projektom je predviđeno organizovanje ekspertskih posjeta predavača sa partnerskih institucija (Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebu, Njukastl Univerziteta i Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije).

Prema najavi sa ETF-a, 11. i 12. maja održaće predavanja na temu Podvodne robotike i akustičnih komunikacionih sistema prof. Nikola Mišković, sa Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebu, i prof. Roji Dijamant (Roee Diamant) sa Haifa Univerziteta, koji je ERA Chair nosilac na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebu.

Mišković predaje predmete iz oblasti automatike i rukovodilac je Laboratorije za podvodne sisteme i tehnologije.

Dijamant je vanredni profesor na Odsijeku za pomorske tehnologije Univerziteta u Haifi i rukovodi Laboratorijom za podvodnu akustiku i navigaciju. Doktorirao je na Odsjeku za elektrotehniku i računarsko inženjerstvo Univerziteta Britanske Kolumbije 2013. godine, dok je diplome na osnovnim i master studijama stekao na Tehničkom fakultetu Izraela. Njegova istraživačka interesovanja uključuju podvodnu akustičku komunikaciju, podvodnu lokalizaciju i navigaciju, detekciju i klasifikaciju objekata i obradu sonar signala.

Predavanja će biti otvorena za sve zainteresovane istraživače i studente.

O. Đ.

 

Back to Top