TAKMIČENJE U DIGITALNIM VJEŠTINAMA ZA UČENICE SREDNJIH ŠKOLA

Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta „Mediteran“ Podgorica i Udruženje studenata tog fakulteta organizuju uz podršku Ministarstva prosvjete takmičenje u digitalnim vještinama za učenice srednjih škola iz Crne Gore.  

Nadmetanje će biti održano 27. aprila. Cilj je, kako ističu organizatori, promovisanje IKT-a među srednjoškolkama u Crnoj Gori, a odnosi se na kreiranje web-prezentacije koristeći platformu WordPress.com na temu koja će biti objavljena na dan takmičenja.

Sponzori takmičenja su za najbolje učesnice obezbijedili vrijedne nagrade. Za prvo mjesto stipendiju Univerziteta „Mediteran“ za prvu godinu studija na Fakultetu za informacione tehnologije (ili drugu godinu ukoliko je dobitnica nosilac nagrade „Luča“). Drugoplasirana učesnica dobiće mobilni telefon koji obezbjeđuje Crnogorski Telekom, a trećeplasirana tablet koji dodjeljuje Multicom Retail.

Logate Institut za informacione tehnologije je za dobitnice sve tri nagrade obezbijedio besplatan kurs po izboru na njihovoj Akademiji.

Takođe, planirane su i nagrade za nastavnike mentore/ mentorke pobjednica.

 

Izvor: Ministarstvo prosvjete

 

 

Back to Top