„UDRUŽENJE ZA PODRŠKU ROMA I EGIPĆANA“ POSJETILO SSŠ „VUKADIN VUKADINOVIĆ“

Danas su predstavnici NVO ,,Udruženje za podršku Roma i Egipćana“ Sultan Beća i mr Nikola Raičević posjetili rukovodstvo Srednje stručne škole „Vukadin Vukadinović“ u Beranama. Oni su tom prilikom razgovarali sa direktorom Miodragom Popovićem  na temu obrazovanja djece RE populacije.

U SSŠ „Vukadin Vukadinović“ trenutno je devet učenika RE populacije koji redovno pohađaju nastavu, a to su bivši učenici OŠ ,,Radomir Mitrović“ koji su u prethodne tri godine imali mentorsku podršku u osnovnoj i srednjoj školi od strane NVO ,,Mladi Romi“ iz Podgorice.

„Naša organizacija prati proces obrazovanja i zasad imamo oko 15 učenika koji pohađaju dvije srednje škole u Beranama, koji su uz podršku mentorstva NVO 'Mladi Romi' upisani u  srednje škole“, istakao je Sultan Beća. 

Kako je naglasio, u narednom periodu u okviru projekta  ,,Pozitivnim mjerama za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana“, koji sprovodi ova NVO, a finansira Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, biće raspisan konkurs za najbolje likovne radove za srednjoškolce RE populacije u Beranama.

„Naša organizacija se raduje što imamo dobru saradnju sa ovom ustanovom, a nastojaćemo da se i dalje učenici RE populacije upisuju u beranske srednje škole“, zaključio je Beća.

N. N.

Back to Top